PRIOPĆENJE MO SDP NZZ: Gradska četvrt ne smije biti talac neodgovornog pojedinca!

Mjesna organizacija SDP Novi Zagreb zapad poslala je priopćenje medijima povodom smjene predsjednika Vijeća gradske četvrti Novi Zagreb Zapad, Gorana Kutlića. Priopćenje prenosimo u cijelosti:

“Mjesna organizacija SDP Novi Zagreb zapad oštro je reagirala na ucjene u Vijeću i izglasavanja nepovjerenja predsjedniku Vijeća Gradske četvrti NZN.

Izglasavanjem nepovjerenja dosadašnjem predsjedniku Vijeća Gradske četvrti Novi Zagreb zapad, Gradska četvrt se vraća u ruke onima čija je politika poražena na prošlim lokalnim izborima. SDP je od konstituiranja Vijeća Gradske četvrti 2013. godine pokazao da može odgovorno voditi četvrt i poštivati volju građana.

„SDP nije mogao pristati na zahtjeve gospodina Krištića i zanemariti volju sugrađanki i sugrađana i pristati da pojedinac opstruira rad Vijeća. Danima smo pokušavali pronaći zajedničko rješenje. SDP ne može pristati da se izigra volja građana Laništa i hrvatskih branitelja i koristi kao sredstvo političke trgovine u Vijeću Gradske četvrti Novi Zagreb zapad“, istaknuo je Tomislav Koledić, predsjednik Mjesne organizacije SDP-a NZZ nakon
sjednice Vijeća.

Mjesna organizacija SDP Novi Zagreb zapad pokazala je i dokazala da se s Gradskom četvrti može upravljati na drugačiji način, ali se na ucjene pojedinca kojem je osobni interes ispred interesa naših sugrađanki i sugrađana ne može i neće pristati.

Dosadašnji predsjednik Vijeća Goran Kutlić ističe: „Dosadašnjim radom smo jasno pokazali da znamo i možemo voditi Gradsku četvrt. Većinu prošle godine smo potrošili na saniranje posljedica lošeg rukovođenja prošlog predsjednika Vijeća. Planom malih komunalnih akcija za 2014. godinu smo uspjeli sanirati većinu problema u naseljima. Žao mi je što se na ovaj način Gradska četvrt Novi Zagreb zapad vraća u stanje prije lokalnih izbora, ovime
je izigrana volja građana.“

Naš je zadatak i dalje konstruktivno sudjelovati u radu Vijeća Gradske četvrti jer smatramo da Vijeće ne smijemo prepustiti interesnoj grupi Gradonačelnika. Vijećem se ne smije upravljati prema direktivama jednog čovjeka istaknuli su članice i članovi Vijeća Gradske četvrti iz redova SDP-a.”

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA/mc