PRIOPĆENJE: HSLS zahtjeva izgradnju nadstrešnice na željezničkoj postaji ¨Kustošija¨

PRIOPĆENJE: HSLS zahtjeva izgradnju nadstrešnice  na željezničkoj postaji ¨Kustošija¨

Gradska organizacija HSLS-a poslala je priopćenje vezano za problem  željezničke postaje ¨Kustošija¨, gdje su građani svakodnevno izloženi vremenskim neprilikama zbog nepostojanja nadsteršnice. Navedenom postajom koristi se iznimno veliki broj građana, koji su gradskoj željeznici prepoznali kvalitetan alternativni gradski prijevoz. Priopćenje koje potpisuje predsjednik GO HSLS-a Grada Zagreba  mr. Alen Ostojić, donosimo u cijelosti:

“Na tragu svakodnevnih upita brojnih  sugrađana gradskih četvrti Črnomerec i Stenjevac s  problemom  vezanim uz nepostojanje  nadsteršnice na željezničkoj postaji  ¨ Kustošija ¨  prema kojoj  gravitira 15.000 sugrađana korisnika željeznice,  ogranci Črnomerca  i Stenjevca HSLS-a Grada Zagreba,  dana  17. i 18.  ožujka organizirali su  akciju prikupljanja potpisa građana za izgradnju nepostojeće nadstrešnice na prilazu željezničkoj postaji „Kustošija“.

Ovoj inicijativi  odazvao se veliki broj građana korisnika željezničkog prijevoza u gradskom prometu  te je u kratkom roku skupljeno preko 500 potpisa sugrađana . Kako je razvidno da na  željezničkoj  postaji   ¨Kustošija¨  postoje uvjeti da se nadstrešnica postavi , HSLS je podnio  zahtjev HŽ Infrastrukturi  za izgradnju nadsteršnice na željezničkoj postaji ¨Kustošija¨ .

Samim  time podigli bi se kvaliteta  usluge gradskog  željezničkog prometa  i podigla  kvaliteta  života u gradskim četvrtima Črnomerec i Stenjevec odnosno Grada Zagreba”.