Od 2.travnja niže cijene parkiranja u Zagrebu

Od 2.travnja niže cijene parkiranja u Zagrebu

Od  2. travnja niže cijene parkiranja u svim parkirnim zonama i javnim garažama pod upravom Zagrebparkinga.

Ukidaju se vremenska ograničenja zadržavanja na parkiralištu u III zoni, na parkiralištu u Paromlinu promijenio se sat parkiranja od 7-20 za cijenu od 10,00 kuna, uvodi se naplata parkinga na Zagrebačkom Velesajmu od 7-16 sati po cijeni od 5,00 kuna.

– Do sada smo imali situaciju da imamo poluprazne garaže, a od sada to više neće biti tako. Analiza koja je napravljena bio je kamen temeljac za ovo smanjenje cijena parkinga u javnim garažama ili u parkirališnim zonama od 25-50% . U petom mjesecu dati ćemo prijedlog Gradskoj skupštini da cijeli Zagreb bude parkirališna zona.- rekao je gradonačelnik Milan Bandić.

Sa manjim cijenama parkiranja proširile su se zone za naplatu tako se II zona proširila na područje od Slavonske avenije i zapadno od Heinzlove ulice, II zona uvela se u ulice Buconjićeva, Bulatova, Pavlinovićeva i na područja između Ilice, Bosanske ulice i ulice Pantovčak.

Na zapadnom dijelu grada proširila se I zona do ulice Republike Austrije, II zona do Vodovodne i III zona do Selske.

Nove cijene parkiranja po zonama iznose I zona 6,00 kuna, II zona 3,00 kuna i III zona 1,50 kunu po satu, cijena mjesečne karte za stanare  u prvoj zoni ostaje ista 100,00 kuna, dok je u II zoni 40,00 kuna i u III zoni 25,00  kuna.

Zagrebparking uveo je i novi broj za građane koji svoj parking plaćaju mobitelom, za prvu zonu to je broj 700101, za drugu zonu 700102, za treću zonu 700103.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA/ic

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA/mc

Leave a Reply