SDP ZAGREB: Osnovani Savjeti GO SDP ZG

SDP ZAGREB: Osnovani Savjeti GO SDP ZG

Na trećoj sjednici Gradskog odbora zagrebačkog SDP-a osnovan je Savjet Gradske organizacije i 12 stručnih savjeta.

Savjeti Gradske organizacije SDP-a Zagreb podnosit će prijedloge i konkretne inicijative usmjerene prema poboljšanju kvalitete života svih građana Grada Zagreba.

Predsjednik Savjeta je prof. dr.sc. Rajko Ostojić, potpredsjednik SDP-a i ministar zdravlja u Vladi Republike Hrvatske. Ministar Ostojić je i u prošlom mandatu bio na čelu Savjete te je koordinirao izradu cjelovite strategije razvoja Grada Zagreba “Zagreb 20.20“ .

Predsjednik Savjeta za znanost i društveni razvoj je akademik Ivo Šlaus, počasni predsjednik Svjetske akademije znanosti i umjetnosti. Članstvo u brojnim međunarodnim organizacijama same za sebe govore o velikom iskustvu, širokom spektru i značaju rada akademika Šlausa i u Hrvatskoj, a posebno u svijetu.

Predsjednik Savjeta za gospodarstvo je prof. dr.sc. Josip Tica, profesor na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu na katedri za makroekonomiju i gospodarski razvoj.

Na čelu Savjeta za poduzetništvo i obrt je predsjednik uprave Hrvatske agencije za malo gospodarstvo mr.sc. Darko Liović, mladi ekonomist s velikim radnim iskustvom u najvećim revizijskim kućama Deloitte i Ernst & Young.

Ana Brnčić vodit će Savjet za civilno društvo zagrebačkog SDP-a. Gđa. Brnčić diplomirala je psihologiju na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci i kao stipendist Vlade RH i Ujedinjene Kraljevine, magistrirala suvremene europske studije na Europskom Institutu Sveučilišta Sussex u Brightonu (UK). Posjeduje i Diplomu Londonske škole za odnose s javnošću (LSPR). Angažirana je u civilnom sektoru: članica je Upravnog odbora Akademije za politički razvoj (APR) od 2007., a u razdoblju od 2010. do 2013. obnašala je i funkciju predsjednice udruge. Od 2009. godine je i potpredsjednica Hrvatskog društva za Ujedinjene narode.

Savjet za zdravlje vodit će doc.dr.sc.Branko Kolarić sa katedre za socijalnu medicine i epidemiologiju Medicinskog fakulteta u Zagrebu. Uz obaveze na fakultetu docent Kolarić radi i u Zavodu za javno zdravstvo Zagrebačke županije kao voditelj službe za javno zdravstvo, socijalnu medicinu i gerontologiju. Autor je vise desetaka znanstvenih i stručnih radova iz polja medicine.

Goran Radić imenovan je za predsjednika Savjeta za tehnološki razvoj, inovacije, informatizaciju i izvoz. Riječ je o poznatom hrvatskom poduzetniku, inovatoru i gostujućem predavaču na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu i VERN-u, članu uprave i suosnivaču PandoPad-a i Payallo-a, suvlasniku CISEx-a, partneru u Applicon-u.

Diplomirana defektologinja, učiteljica razredne nastave i mentorica studentima Učiteljskog fakulteta i Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta u Zagrebu, Davorka Schmidt imenovana je za predsjednicu Savjeta za obrazovanje i cjeloživotno učenje, a Đurđica Fuštar, profesorica fizike i kemije te ravnateljica tehničke škole Ruđer Bošković predvodit će Savjet za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih.

Počasni veleposlanik NR Kine – ambasador međunarodnog prijateljstva Andrija Karafilipović kao predsjednik Savjeta za međunarodne odnose sa svojim će četrdesetogodišnjim iskustvom u diplomaciji i znanjem o međunarodnim odnosima pomoći u izgradnji prijateljskih odnosima sa gradovima u inozemstvu. Zadnjih dvadeset godina radi kao glavni tajnik koordinacije hrvatskih društava prijateljstva, odlikovan je sa 28 stranih i jednim odlikovanjem Republike Hrvatske. dva mandata bio predsjednik europskih društava prijateljstva.

Savjet za branitelje i njegovanje tradicije NOB-a vodit će hrvatski branitelj i ratni vojni invalid mr.sc. Jozo Tomas.

Proslavljeni vaterpolski reprezentativac i olimpijac Ratko Štritof će s pozicije predsjednika Savjeta za sport pratiti i raditi na poboljšanjima sportske politike Grada Zagreba. Ratko Štritof je najtrofejniji igrač Mladosti svih vremena.

Predsjednik Savjeta za poljoprivredu, šumarstvo i vodno gospodarstvo postao je mr.sc. Luka Čuljak, bivši pomoćnik ministra poljoprivrede koji trenutno obnaša dužnost pročelnika u Upravnom odjelu za gospodarstvo, poljoprivredu, promet, komunalnu infrastrukturu i EU fondove Krapinsko-zagorske županije.

Na sljedećim sjednicama Gradskog odbora osnovat će se ostalih desetak savjeta među kojima su Savjet za kulturu, Savjet za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj, Savjet za urbanizam, komunalno gospodarstvo i promet; i drugi.

Foto: Mario ĆUŽIĆ

Leave a Reply