FOTO: Hrvatski novinari sudjelovali na 61. Svjetskom novinarskom skijaškom prvenstvu

FOTO: Hrvatski novinari sudjelovali na 61. Svjetskom novinarskom skijaškom prvenstvu

Hrvatski novinari sudjelovali su na 61. Svjetskom novinarskom skijaškom prvenstvu  u švicarskom Champeryju održanom u organizaciji Međunarodnog kluba novinara skijaša (SCIJ). Od 22. do 29. ožujka ove godine natjecali su se u veleslalomu i skijaškom trčanju, te u kombinaciji. Najbolji rezultet ostvarila je Branka Malnar Travaš s Hrvatske redio-televizije koja je zauzela 5. mjesto u kombinaciji nakon što je bila 5.  veleslalomu i 8. u dva i pol kilometra dugoj utrci skijaškog trčanja.

Petar Fabijan, slobodni foto-reporter zauzeo je 11. mjesto u kombinaciji ( 14. u veleslalomu i skijaškom trčanju), Tom Dubravec, foto-reporter Cropix-a 12. u kombinaciji ( 11. u veleslalomu i 19. u skijaškom trčanju), Danijel Popović, kapetan hrvatskog novinarskog skijaškog tima 15. u kombinaciji (24. u veleslalomu i 10. u skijaškom trčanju), Ana Raić-Knežević (novinarka Novog lista) 15. u kombinaciji (13. u veleslalomu i 24. u skijaškom trčanju), Barbara Štrbac 18. u kombinaciji ( 18. u veleslalomu i 22. u skijaškom trčanju). Srđan Vrančić, foto-reporter Cropix-a bio je 15. u skijaškom trčanju dok utrku veleslalom nije završio.

Na ovogodišnjem SCIJ susretu održana je i izborna skupština, te je za novog predsjednika Međunarodnog kluba novinara skijaša izabran Kanađanin Frederick  Wallace, dok je glavni tajnik postao Michael Prowse iz Velike Britanije.

Domaćini SCIJ susreta bili su švicarski novinari koji su za 200 kolega iz 33 zemlje organizirali brojne degustacije lokanog jela i pića, upoznali ih s gospodarskim i znanstvenim mogućnostima Švicarske, te skijaškim ljepotama Champeryja koji je povezan s nekoliko francuskih skijališta i čini jednu od najvećih skijaških zona u svijetu s 650 kilometara  staza. Posebnost ove skijaške regije je free ride, slobodno skijanje.

Sudjelovanje hrvatskih novinara na ovom natjecanju sponzorirali su Fleet rent a car, Crodux plin, Vindija, Jamnica, Zagrebačka pivovara, PIK Vrbovec, Peninsula, Rost-šport, Ski Frankie, Renault Adria, Maestral Zurich, Turistička agencija Go Go Go, Sobe „Kod korita“ Crni Lug i OPG Popović.

Tekst: CRO SCIJ

Foto: CRO SCIJ/Srđan Vrančić/CROPIX

 

 

 

Leave a Reply