Prijem za Međunarodni klub žena

Prijem za Međunarodni klub žena

U povodu projekta Naš pogled na Zagreb koje pripremaju, predstavnice Međunarodnog kluba žena Zagreb, predvođene predsjednicom Nataliom Varnakovom, posjetile su jutros zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića u Gradskoj upravi.

Riječ je o projektu u kojem će sudjelovati 187 žena iz 45 zemalja svijeta, koje će na svoj način , kroz fotografiju, prikazati kako vide Zagreb.
Gradonačelnik nam je dao potporu i pokroviteljstvo, na čemu mu zahvaljujemo. Ovo je odličan način promocije Zagreba i Hrvatske, rekla je nakon sastanka predsjednica Varnakova.

Kako je objasnila voditeljica Odjela za turizam, iz Ureda za gospodarstvo, rad i poduzetništvo Martina Bienenfeld projekt će se realizirati kroz knjigu fotografija i dojmova o Zagrebu, ali i izložbu koju će organizirati krajem svibnja i na njoj predstaviti najbolje fotografije. Ideja je da se s izložbom gostuje u svim glavnim gradovima Europe: Naše gošće i gosti koji borave u Zagrebu neko vrijeme imaju jedan skroz drugačiji, prekrasan pogled na naš grad, i njihovo viđenje želimo prenijeti Europi i Europskoj zajednici.

Na sastanku se razgovaralo i o pronalaženju adekvatnog prostora za Klub, te je odlučeno da će Grad u najskorije vrijeme pronaći prostor u centru koji će zadovoljavati njihove potrebe.

Na sastanku je bila i predsjednica Udruge Kamensko Đurđa Grozaj, koja je podsjetimo jučer dobila dvije šivaće mašine, jedna je dar gradonačelnika, a druga Međunarodnog kluba žena, a razgovarali su o potrebi za većim prostorom za Udrugu.

Međunarodni klub žena je nevladina, neprofitna udruga koja okuplja žene raznih nacionalnosti koje žive u Hrvatskoj, s ciljem prikupljanja sredstava za pomoć hrvatskim institucijama i grupama koje rade za dobrobit žena i djece.

Tekst: Zagreb.hr

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA/mc

Leave a Reply