Predstavljena knjiga Napredak je misija

Predstavljena knjiga Napredak je misija

U prostorijama Hrvatskog kulturnog društva Napredak u samom centru Zagreba, predstavljena je knjiga „Napredak je misija“ autora Franje Topića, knjiga donosi izbor razgovora prof. Topića iz raznih novina kao i iz TV i radio emisija u razdoblju od dvadeset godina (1990.-2010.).

-U knjizi se nalaze moji intervjui od 1990- 2010. godine, naprosto sam htio sve to prikupiti na jedno mjesto kao svojevrsnu dokumentaciju.- rekao je Franjo Topić, autor knjige.

Na svečanom predstavljanju knjige prisustvovali su gradonačelnik Milan Bandić, predsjednik Hrvatske Paneuropske unije Pavo Barišić, dr. Slaven Letica i autor dr. Franjo Topić.

– Grad Zagreb prepoznaje i cijeni sve ono što Napredak čini u povezivanju cjelovitoga hrvatskog korpusa, promicanju hrvatske kulture širom svijeta i zbližavanju Hrvatske i Bosne i Hercegovin.rekao je Milan Bandić.

Iz Topićevih razgovora svih ovih godina od kada uspješno vodi Napredak vidljiva je dosljednost u stavovima, naglašavanje pozitivnih primjera u društvu, ali i isticanje važnosti i vrijednosti rada da bi se postigli rezultati koji će nam omogućiti bolje sutra.

Prihod od prodaje knjige ide u fond za stipendiranje vrijedne mladeži, fond nosi ime dvojice nobelovaca Ive Andrića i Vladimira Preloga, koji su i sami bili stipendisti fonda.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA/ic

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA/mc

Leave a Reply