Otvoren prvi čuvani parking za bicikle

Otvoren prvi čuvani parking za bicikle

U samom centru grada Zagreba u Obrtničkom prolazu 1. nalazi se prvi čuvani parking za bicikle pod nazivom Lanac za bicikle.

Dvije mlade  poduzetnice Ivana Perišić i Maja Pleša pokretačice su ovog jedinstvenog projekta.

– Prije smo radile u marketinškoj agenciji i odlučile smo otvoriti nešto svoje. Mislim da je ovo dobar projekt i da će to krenuti u dobrom smjeru, Zagreb je dovoljno velik da treba ovakvo mjesto. Želim poručiti svima koji kreću u grad sa biciklom, neka dođu kod nas i sigurno ostave svoj bicikl.- rekla je Maja Pleša, jedna od vlasnice parkinga Lanac za bicikle.

– Djevojke su poduzetne, pametne i mlade,  Zagrebu treba što više ovakvih prostora, jer sve više ljudi vozi bicikl. Prije par godina u Zagrebu je bilo svega tri servisa za bicikle sada ih ima 30. Tako ja vjerujem u ovo parkiralište i nadam se da će ih uskoro biti više.- rekla je Darinka Jug,   osnivačica udruge „Moj bicikl“.

Parkiralište za bicikle, skate ili romobil, otvoreno je svaki dan od 8,00-23,00 sata, cijena parkiranja je dvije kune, uskoro će se moći kupiti i mjesečna karta, a pored samog čuvanja bicikla, vlasnici će moći napumpati gumu i oprati bicikl.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA/ic

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA/mc

Leave a Reply