Prijem za predstavnike Glavnog vijeća Talijana u inozemstvu

Prijem za predstavnike Glavnog vijeća Talijana u inozemstvu

U sklopu dvodnevnog boravka u Zagrebu, predstavnike Glavnog vijeća Talijana u inozemstvu koje predvodi zamjenik tajnika za Europu i Sjevernu Afriku Lorenzo Losia primio je u palači Dverce gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima.

– U ovom velebnom gradskom zdanju primamo najdraže goste grada Zagreba, naglasio je gradonačelnik te zahvalio senatoru u talijanskom parlamentu Aldu di Biagia inicijatoru ovog susreta. Ovo je primjer suradnje sa dobrim namjerama, sa dobrim željama, razmjenjujući pozitivna iskustva dvaju gradova, vječnoga grada Rima i grada po mjeri čovjeka Zagreba, dodao je gradonačelnik.

U obraćanju gostima, gradonačelnik je istaknuo i to da dobroj kulturnoj, političkoj i prijateljskoj suradnji Italije i Hrvatske svakako pridonose nacionalne manjine, ali i veoma uspješna suradnja između Zagreba i Rima. Podsjetio je da Grad Zagreb u međunarodnoj suradnji ima 39 gradova prijatelja diljem svijeta, a među njima posebno mjesto zauzima upravo grad Rim. O suradnji svjedoči i zajednički dvojezični hrvatsko – talijanski časopis za ekonomiju i kulturu Minorance – Manjine, pokrenut prije dvije godine.

Slika Hrvatske koju želimo pokazati, slika je moderne i samosvjesne zemlje, koja poštuje kulturne različitosti, naglasio je gospodin Losia te zahvalio zagrebačkom gradonačelniku na prijemu u reprezentativnoj gradskoj palači.
Glavno vijeće Talijana u inozemstvu (Consiglio Generale degli Italiani all’Estero) u zagrebačkom hotelu Dubrovnik danas i sutra održava svoju godišnju skupštinu.

www.zagreb.hr

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA/mc

Leave a Reply