Počinje proljetno čišćenje Grada

Počinje proljetno čišćenje Grada

Sanacijom divljeg odlagališta otpada u Sopotu, u ulici Huga Ehrlicha  počelo je deveto proljetno čišćenje Zagreba, pod motom Slušamo građane 24 sata 365 dana – za uredniji i ljepši Zagreb.

-Sanacijom ovog divljeg odlagališta počinje veliko proljetno čišćenje grada. Slijedeći tjedan slijedi jedno veliko iznenađenje, neću reći koje svi će te pasti na „rit“ kada vidite što će to biti. Time ću pokazati apsurdnost zabrane odvoženja glomaznog otpada na Jakuševac. Strpite se do idućeg tjedna, kada ću vam prirediti jedan performans u centru grada, ja sam rođen PR-ovac, ja da imam tvrtku sa PR-om samo bi moja radila. Kada ću ogoliti cijelo licemjerje i farsu oko gospodarenja otpadom u Hrvatskoj. – rekao je Milan Bandić.

– Zahvaljujući ovakvim akcijama koje se već devet godina provode u gradu Zagrebu ovakvih deponija je sve manje i manje. Pozivam građane da se uključe u akciju, kako bi grad bio što čišći i ljepši za življenje.- rekao je Zdravko Čokića, poseban savjetnik gradonačelnika.

Mjesec dana  intenzivno će trajati proljetno čišćenje grada, isto tako mole se građani da se uključe u akciju i da putem besplatnog telefona 0800 2554  ili na e-mail adresu  proljetno.ciscenje@zagreb.hr, prijave divlje deponije, krupni otpad, oštećenje na prometnicama ili neka druga zapažanja u vezi s uređenjem grada.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA/ic

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA/mc

Leave a Reply