OSMAN KADIĆ: Klaićeva je brand

OSMAN KADIĆ: Klaićeva je brand

… htjeli mi to priznati ili ne. To je bolnica koja je sinonim za liječenje djece, mjesto gdje svako dijete može potražiti i dobiti pomoć.

Gradonačelnik  Milan Bandić, zajedno sa pročelnicom Gradskog ureda za zdravstvo Mirnom Šitum, posjetio je Kliniku za dječje bolesti u Klaićevoj gdje je razgovarao s ravnateljem Osmanom Kadićem o problemima Klinike.

–  Danas smo u razgovoru sa Osmanom Kadićem, ravnateljem dječje bolnice Klaićeva, kultne bolnice Klaićeva. Pročelnica za zdravstvo u Gradu zagrebu Mirna  Šitum i ja dotaknuli mnoge teme, od rješavanja prometa u mirovanju, do rekonstrukcije dvije etaže bolnica, klimatizacije koja je stara i dotrajala do odjela fizikalne terapije i drugih problema koje bolnica ima. Grad Zagreb pored svih svojih problema spreman je partnerski sukladno jednom korektnom dogovoru sudjelovati u svim projektima koji će poboljšati uvjete rada medicinskih djelatnika i omogućiti bolji tretman djece koja se tu lijeće. To je naša obaveza to je naš imperativ i to će biti tako dok god ja budem gradonačelnik grada Zagreba. – rekao je Milan Bandić.

Problem koji bolnica ima je nedostatak prostora u kojem će raditi vrhunski stručnjaci, i gdje će najmlađi imati veći komfor te više biti sa svojim roditeljima.

–  Najveći problem je što ovdje nema dovoljno radnog prostora, prvi problem je oko prostora namijenjenog fizikalnoj rehabilitaciji kod djece, grad Zagreb će u narednih nekoliko dana naći prostor koji odgovara kvadraturom za sve potrebe rehabilitacije djece. Drugi problem koji se nametnuo je neprikladan za uvjete rada u ljetnom vremena , jer klimatizacija je prestara i ne može zadovoljite normalne uvjete rada i boravka u bolnici. I taj problem će se isto početi rješavati kada se stvore uvjeti za to. I na kraju dotaknuli smo se odjela koji je najosjetljiviji, a to je dječja onkologija, kao što znate u planu je nadogradnja jednog krila bolnice, za mjesec dana će se donijeti odluka u ministarstvu koliko bi iznosila ta investicija i grad zagreb je spreman uključiti se u pomoć i oko ovog segmenta.- rekla je Mirna Šitum.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA/ic

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA/mc

Leave a Reply