Bandić bez komentara na mogućnost da ostane bez titule počasnog građanina Sarajeva

Bandić bez komentara na mogućnost da ostane bez titule počasnog građanina Sarajeva

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić nije želio komentirati najavu da bi Gradsko vijeće Sarajeva moglo poništiti odluku o njegovu proglašenju počasnim građaninom Sarajeva.

Rasprava o oduzimanju počasne titule Bandiću mogla bi se održati već ove srijede, najavilo je sarajevsko “Oslobođenje”.

Bandića je Gradsko vijeće proglasilo počasnim građaninom Sarajeva u veljači, no odluka je postala predmetom prijepora nakon što je zagrebački gradonačelnik u međuvremenu izjavio kako bi BiH trebala biti ustrojena od tri entiteta, uz konstataciju da su Hrvati u sadašnjoj BiH podvrgnuti majoriziranju.

Bandić preko svoje Službe za informiranje poručuje da na to nema komentara i upućuje sve zainteresirane da pogledaju njegov cijeli intervju televizijskoj mreži Al Jazeera Balkans.

“BiH je zemlja tri konstitutivna naroda i, nadam se, uskoro i tri entiteta, da svatko ima mogućnost da izabere svoje predstavnike”, kazao je Bandić u intervjuu kojeg je 10. ožujka dao Al Jazeeri Balkans.

Tome je dodao kako je on prijatelj BiH koji se zalaže za najbolje moguće odnose te zemlje s Hrvatskom, no to nije pomoglo da izbjegne niz kritika izazvanih spominjanjem trećeg entiteta kao mogućeg modela rješavanja sadašnje krize u BiH.

Tekst: HINA

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA/mc

Leave a Reply