Bandić: do kraja tjedna odlučit ćemo što ćemo s natječajem za automobile

Bandić: do kraja tjedna odlučit ćemo što ćemo s natječajem za automobile

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić najavio je danas da će se do kraja idućeg tjedna odlučiti hoće li se okončati natječaj za nabavu novih automobila ili će se odlučiti za nešto drugo, te da su moguća i neka iznenađenja.

Odluka o nabavi novih automobila za gradske čelnike i unajmljivanje vozila rent-a-cara dok ne stignu novi automobili izazvala je negativne reakcije u javnosti. Bandić je nedavno najavio i kako bi natječaj za kupnju 23 nova automobila mogao biti poništen, ako cijena automobila ne bude 20 posto jeftinija nego prije četiri i pol godine, kada su zadnji put nabavljani automobili za Gradsku upravu.

Pratite nas i uskoro ćete vidjeti hoćemo li okončati natječaj ili se odlučiti za nešto drugo, a do tada će se “voziti s ovime što se vozi, a to je s dvije trećine manje automobila nego 2008.”, rekao je Bandić nakon sastanka s Oscarovcem Brankom Lustigem, ne želeći precizirati o kakvom je iznenađenju riječ.

Upitan za komentar inicijative bivših igrača Dinama koji žele temeljite promjene u vodstvu kluba, Bandić je rekao da tu temu nije pratio. To mi nije prioritet, ne pratim ni izjave Zdravka Mamića ni alternativne skupine, ima puno važnijih pitanja za Zagreb i Hrvatsku, istaknuo je.

Za jedno od takvih pitanja, jakuševačku farmu svinja demantirao je da će se preselititi u Mičevec, kako su pisali mediji, već će biti “dislocirana na udaljenost koju zakon propisuje”. Intenzivno na tome radimo i na putu smo da to riješimo, građani jesu nestrpljivi, no nisam ja prve pajceke naručio u Jakuševac, dodao je.

Bandić je otkrio da bi u mirovini volio imati malu farmu turopoljskih šarenih svinja, ali bi je smjestio “negdje u šumi”, u Brezovici.

-Kad bih mogao imati deset do petnaest hektara da se malo relaksiram, možda jednog dana i budem, ali tada sigurno van naseljenog mjesta,- ustvrdio je.

Tekst: HINA

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA/mc

Leave a Reply