ZAGREBAČKA FILHARMONIJA: Šareni tonovi obasjali Plavni ciklus

ZAGREBAČKA FILHARMONIJA: Šareni tonovi obasjali Plavni ciklus

U petak, 21.3. posjetitelji su uživali u veselim proljetnim notama koje im je darovao orkestar Zagrebačke filharmonije, mestro Ivan Repušić i mlada violinistica Mai Suzuki.

Kako i dolikuje proslavi prvog dana proljeća svježina se osjetila i u programu.

Na početku koncertne večeri uživali smo u djelu koje evocira radost novog života- Proljeće skladatelja Claude Debussya. Kako je sam skladatelj rekao: Ideja je bila skladati djelo posebnih instrumentalnih boja koje bi pokrivale veliki raspon osjećaja. Sjajnom izvedbom orkestra Zagrebačke filharmonije vješto su ocrtani prijelazi boja i osjećaja koje je skladatelj želio dočarati u djelu.

U nastavku je uslijedio posljednje orkestralno djelo skladatelja Mendelhsonn-Bartholdyja Koncert za violinu i orkestar u e-molu. U jednom od  najpopularnijih solističkih koncerata predstavila se mlada violinistica Mai Suzuki koja je svoje umijeće virtuoznosti  dokazala i  pred zagrebačkom publikom te time opravdala mnogobrojne sjajne kritike koje dobiva širom Europe.

Večer je završila Proljetnom simfonijom  punog naziva 1. simfonija u B-duru,  skladatelja Roberta Schumanna. Prekrasna u svim svojim oblicima, bojama i posebnostima –priroda je,  osobito u svom buđenju i u skladateljevom poimanju, baš poput glazbe.

Uživanje u glazbi uz Orkestar nastavite i 28.3. na Koncertu za život u sjećanje na Anu Rukavinu i maestra Vjekoslava Šuteja!

 

Leave a Reply