Otvorena vodosprema Cerje

Otvorena vodosprema Cerje

Povodom Svjetskog dana vode, otvorena je vodosprema Cerje, koja će opskrbljivati vodom istočni dio grada Zagreba i istočni dio Zagrebačke županije, točnije 150 tisuća kućanstava .

Investicija vrijedna više od 4 milijuna eura financirana je kreditom  Europske banke za obnovu i razvoj Vodosprema će, zajedno s pripadajućim magistralnim cjevovodom, omogućiti sigurniju i kvalitetniju opskrbu vodom istočnog dijela grada Zagreba i istočnih dijelova Zagrebačke županije.

– Sretan sam i ponosan što danas povodom Svjetskog dana voda, možemo pod motom Voda je energija, otvoriti ovo ovdje zdanje, koja je najveća investicija u zadnjih par godina. Ovo je podzemni grad, koji ima vodospremu zapremine  od 10 tisuća m³ i ovo je druga najveća vodosprema u Zagrebu. Za jedno dva mjeseca kada se provedu sva testiranja voda će krenuti prema potrošačima.- rekao je Milan Bandić na otvaranju vodospreme Cerje.

Iako je Zagrepčanima voda dostupna već 135 godina 24 sata, 365 dana u godini, puštanjem ove vodospreme u pogon dodatno će se stabilizirati opskrba svih stanovnika pitkom vodom.

– Osim same vodospreme, postoji magistralni cjevovod koji će zajedno sa cijelim ovim sustavom služiti za opskrbu pitkom vodom. Isto tako želim naglasiti da se cijena vode neće mijenjati, odnosno voda neće poskupiti, jedino će kvaliteta vode poboljšati.- rekla je Štefica Mihalić, direktorica podružnice Vodoopskrba i odvodnja.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA/ic

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA/mc

Leave a Reply