GlowBrain: Javno predavanje o mozgu u kinu Cineplexx!

GlowBrain: Javno predavanje o mozgu u kinu Cineplexx!

Nakon Noći kad mozgovi svijetle, GlowBrain za Vas organizira novo događanje! Pozivamo Vas na javno predavanje vodećih znanstvenika u području istraživanja bolesti mozga koje će se održati u dvorani kina Cineplexx, Kaptol Centar Zagreb u četvrtak, 27.03.2014. s početkom u 19 sati.

Prof. dr. sc. Jasna Križ (Quebec, Kanada) i prof. dr. sc. Zaal Kokaia (Lund, Švedska) uvest će Vas u svijet novih tehnologija snimanja mozga te mogućih terapija neurodegenerativnih bolesti (moždani udar, ALS i Alzheimerova bolest).

Nakon predavanja i rasprave slijedi druženje s predavačima i GlowBrain timom te projekcija dokumentarnog filma “GlowBrain”. Pridružite nam se i saznajte više o novim tehnologijama istraživanja koje se uspostavljaju na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

Ulaz je slobodan, a pozivnicu s detaljnim informacijama možete na webu:  www.glowbrain.hiim.hr

Podsjetimo, Europska komisija je u sklopu svog Sedmog okvirnog projekta neuroznanstvenicima s Hrvatskog instituta za istraživanje mozga odobrila sredstva od 3,7 milijuna eura za projekt koji se popularno naziva GlowBrain – Mozak koji svijetli. Voditelj projekta je profesor Srećko Gajović s Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

 

Leave a Reply