Na Trgu još uvijek stoluju skele i reklame

Na Trgu još uvijek stoluju skele i reklame

Predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba Darinko Kosor obišao je glavni zagrebački trg, da vidi dali se provodi Odluka o komunalnom redu koja je donešena na sjednici Gradske skupštine a odnosi se na Zabranu postavljanja reklama i reklamnih panoa na krovne površine, pročelja zgrada i građevinske skele na Trgu bana Josipa Jelačića i Trgu Petra Preradovića, osim ploča s tvrtkom, nazivom i natpisom u zoni prizemlja.

Darinko Kosor pred okupljenim novinarima nije krio razočarenje zbog neprovođenja odluke, jer reklame i daje krase Trg bana Jelačić.

-Danas smo se okupili na da vidimo kako se provode odluke Gradske skupštine, jer dok sam ja predsjednik odluke se neće samo donositi, one će se i provoditi u vremenskim rokovima u kojima su predviđeni. Danas ovdje svjedočimo jednom primjeru da se odluke ne provode, nadam se da će se odluke u buduće bolje provoditi i da će gradske službe koje su zadužene kao u ovom slučaju komunalna redarstva bolje obavljati svoj posao. Ovo je jedna važna odluka za uređenje dva važna trga u centru grada Cvjetni trg i Trga bana Jelačić, gdje smo na inicijativu gradonačelnika donijeli odluku da više nema reklama na skelama, a kao što vidite odluka se ne poštuje.- rekao je Darinko Kosor .

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA/ic

Foto: Mario ĆUŽIĆ/mc

Leave a Reply