KK CEDEVITA: U ponedjeljak dolazi Budućnost VOLI

KK CEDEVITA: U ponedjeljak dolazi Budućnost VOLI

U 24. kolu ABA lige Cedevita će u ponedjeljak u 18:00h u Domu sportova ugostiti Budućnost VOLI. Uoči derbija kola Zagrepčani su trenutno na vrlo dobrom drugom mjestu sa 17 pobjeda, dvije manje od Crvene zvezde, u odnosu na koju imaju i lošiju međusobnu koš-razliku, i dvije više u odnosu na Budućnost, Partizan i Cibonu.

Podgoričani su, dakle, u napetoj utrci za završni turnir. U Zagreb će doći vrlo motivirani, no i Cedeviti treba pobjeda.

“Moramo izaći fokusirani. Ovo je za nas važna utakmica i moramo pobijediti”, rekao je američki bek Cedevite Allan Ray.

S njim se slaže i asistent Jasmina Repeše, Veljko Mršić: “Budućnost je dobra momčad i dobro igraju u zadnje vrijeme. U utrci su za Final four, no i nama je ta utakmica jako važna jer u slučaju ne daj Bože poraza imamo s njima 0-2 i onda bi do zadnjeg kola bilo vrlo gusto za prolazak na Final four. Igramo doma. Imali smo dužu pauzu, što nije dobro, ali uspjeli smo se fizički regenerirati. Radili smo dobro i sada to treba pokazati na terenu.”

Mršić je ujedno usporedio ekipe Cedevite i Budućnosti: “Oni igraju isti stil košarke već godinama. To je nešto slično onome što mi igramo ove godine i čemu težimo. Na nama je da pokažemo da imamo širu rotaciju i širi izbor igrača, no ukoliko u obrani ne pokažemo ono što moramo pokazati bit će velikih problema u toj utakmici.”

Lovro Mazalin, veliki talent hrvatske košarke i najmlađi igrač u Cedevitinom rosteru, ove je godine u ABA ligi upisao osam nastupa. Bez obzira hoće li u ponedjeljak upisati i deveti, to je za igrača rođenog 1997. godine hvale vrijedna brojka.

“Mislim da mi je trebalo malo više vremena da se prilagodim na ovaj način rada i na trenera i ekipu. U sezonu sam ušao s ozljedom, tako da nisam odradio pripreme, ali mislim da sam se sad sasvim dobro prilagodio, s obzirom na svoje godine. Tako da jedva čekam ostatak sezone”, istaknuo je Mazalin, koji uvijek za savjet može upitati starije igrače. “Svi mi daju savjete kad god mogu. Još mi fali dosta iskustva, ali ide to na bolje.”

Lovro je bez obzira na neiskustvo svjestan da pred zadnja tri kola nema ni govora o opuštanju.

“Ove dvije utakmice pred domaćom publikom moramo odraditi kako spada i onda otići opuštenije na Partizan i odigrati najbolje što možemo. Onda nam ponovno dolazi mala pauza od ABA lige i Final four, koji mislim da bi trebali dobro odraditi zbog sljedeće sezone i Eurolige u koju svi želimo ući”, istaknuo je Mazalin.

Tekst: KK Cedevita

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA/mc

Leave a Reply