DARINKO KOSOR: Pozivam ministra Hajdaš Dončića na zajednički obilazak Zračne luke

DARINKO KOSOR: Pozivam ministra Hajdaš Dončića na zajednički obilazak Zračne luke

 Darinko Kosor, predsjednik zagrebačke Gradske skupštine pozvao je ministra prometa i infrastrukture Sinišu Hajdaš Dončića na zajednički obilazak radova na mjestu gdje bi trebao biti novi terminal Zračne luke. Resorni ministar tvrdi da su radovi započeli, dok Darinko Kosor opovrgava navode ministra i tvrdi  da se tamo već tri mjeseca ne odvijaju građevinski radovi već samo tzv. priprema gradilišta.

-Ako na lokaciji novog terminala Zračne luke Zagreb postoji veliki iskop promjera novog terminala dubine oko 10 metara, prepun betonskih temelja iz kojih vire željezne armature, ja ću mu se ispričati. Ako toga tamo nema, znači da je ministar Hajdaš Dončić lagao javnosti i medijima. –  rekao je Kosor na konferenciji za novinare.

Darinko Kosor uputio je otvoreno pismo  ministru Hajdaš Dončiću u kojem ga upozorava kako nikakvi građevinski radovi na toj lokaciji nisu započeti, već se samo odvijaju višekratni “igrokazi” vezani uz njih.

Otvoreno pismo Darinka Kosora prenosimo u cijelosti.

      OTVORENO PISMO MINISTRU HAJDAŠU DONČIĆU!

 Polazim u dobroj vjeri da, neovisno što ste ministar prometa i infrastrukture, niste u svom profesionalnom ili privatnom životu imali puno dodira s građevinskim radovima.

Da ste imali, znali  biste  da se na lokaciji novog terminala Zračne luke Zagreb već tri mjeseca događa samo tzv. priprema gradilišta (postavljanje zaštitne ograde, kontejnera, rušenje drveća, ravnanje zemljišta!)

Pošto tzv. građevinski radovi traju već tri mjeseca nejasno je gdje je veliki iskop promjera novog terminala dubine cca 10metara, prepun betonskih temelja iz kojih vire željezne armature, što bi značilo da se sve ove mjesece nešto ozbiljno radilo, no to nije tako, u što se možete i osobno uvjeriti ako  posjetite gradilište.

Radi usporedbe, u istom vremenskom periodu i pod istim vremenskim uvjetima radovi na trgovačkom centru IKEA u Rugvicidoveli su, ne samo do iskopa i temelja već i do izgradnje cjelokupne betonske konstrukcije sve do krovišta.

Sličan igrokaz na gradilištu, očito i prema vašem saznanju, odigran je i u 12. mjesecu za potrebe medija (postoje arhivske snimke), a jučer je samo dobro ponovljen.

Ja ću i dalje pratiti rad koncesionara Zračne luke Zagreb, jer to moja obveza prema građanima Grada Zagreba. Stalo mi je da svi investitori budu dobro došli u Hrvatsku, ali da se jasno zna da nismo „banana“ država.

Povećanje naknada od 100% isključivo na trošak putnika i isplate bonusa (koje ste naglo povukli u ponedjeljak popodne na sjednici Skupštine društva!!!) za hrvatske direktore od naše ostvarene dobiti iz prethodnog razdoblja posebna je priča.

Ministre, pozivam Vas da već sutra posjetite gradilište, a ako me pozovete rado ću se sa Vama fotografirati pored „izvedenog iskopa i izgrađenih temelja“ novog terminala.

                                                                                                                                                                                               PREDSJEDNIK

GRADSKE SKUPŠTINE GRADA ZAGREB

Darinko Kosor

 Tekst /Foto: Inga ĆUŽIĆ/ZNA/ic

Leave a Reply