90. obljetnica Aerokluba Zagreb 1924

90. obljetnica Aerokluba Zagreb 1924

U povodu obilježavanja 90. obljetnice Aerokluba Zagreb 1924, gradonačelnik Milan Bandić primio je u Gradskoj upravi predsjednika i glasnogovornika Aerokluba Ljubomira Hranjeca i Miroslava Ambruša-Kiša, glavnog organizatora obilježavanja jubileja, Čedomira Čurčića, organizatora poslijeratnog vojnog i civilnog zrakoplovstva u Zagrebu, Hrvatskoj i bivšoj Jugoslaviji, te predsjednika Zagrebačkog zrakoplovnog saveza Marijana Hanžekovića, ravnatelja Zrakoplovnog centra u Velikoj Gorici Darka Cigrovskog i glavnog urednika magazina i portala Aerosvijet Igora Bugarinovskog.

Uz zahvalu na prijemu, gosti su gradonačelnika Bandića upoznali s preliminarnim idejama proslave obljetnice, te izrazili želju da bude predsjednik Počasnog odbora, budući da je u Zagrebu prije 90 godina osnovano Društvo avijatike koje je bilo jezgra budućeg razvoja zrakoplovstva u Hrvatskoj i Zagrebu.

Saslušavši o povijesti zrakoplovstva u Zagrebu i Hrvatskoj te o mogućim događanjima uz samu proslavu, gradonačelnik je dao punu podršku gostima – organizatorima svečanosti obilježavanja jubilarne obljetnice.

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA/mc

Leave a Reply