ZAGREBAČKI HNS: Gradonačelnik poseže za demagoškim rješenjima

ZAGREBAČKI HNS: Gradonačelnik poseže za demagoškim rješenjima

Zagrebački HNS poslao je priopćenje za javnost potaknuti medijskim najavama o mogućoj naplati  i smanjenju cijena parkiranja na području cijelog Zagreba. Priopćenje prenosimo u cijelosti:

“Potaknuti medijskim najavama o mogućoj naplati na području cijelog Zagreba i smanjenju cijena parkiranja želimo istaknuti kako HNS Grada Zagreba smatra neprihvatljivim da gradonačelnik isključivo i samo kroz medijske najave progovara o raznim kratkoročnim i demagoškim prijedlozima, a da pri tome kontinuirano izbjegava predlaganje kvalitetnih i cjelovitih rješenja za Zagreb.

Smatramo neprihvatljivim da gradonačelnik koji je odbio HNS-ov prijedlog iznajmljivanja gradskih prostora građanima u poduzetničke svrhe s argumentom da ne može sve biti besplatno, demagoški predlaže mijenjanje cijena parkiranja bez bilo kakvih ozbiljnijih analiza i prijedloga. Ujedno na mala vrata najavljuje moguću naplatu parkiranja u cijelom gradu čime bi Grad Zagreb postao jedinstven slučaj u svijetu, a Zagrepčanima i svima oni koji automobilom posjete grad praktički bi se uveo poseban gradski porez na posjedovanje vozila.

Postavljamo pitanje: da li gradonačelniku trebaju dodatna parkirna mjesta u središtu Zagreba zbog skupocjene obnove voznog parka gradske uprave?

Još jednom ističemo kako vođenje grada treba biti strateški promišljeno i utemeljeno na znanju i stručnosti, a ne PR-u i demagogiji.”

Leave a Reply