KHL MEDVEŠČAK: U samo 3 dana do 10.000 ”lajkova”!

KHL MEDVEŠČAK: U samo 3 dana do 10.000 ”lajkova”!

Akcijom PPD-a i Medveščaka za ”Vukovarske leptiriće” prikupljeno je 50.000 kuna za kupnju lasera.

U ponedjeljak, 3. ožujka, Prvo plinarsko društvo (PPD) iz Vukovara, koji je sportski partner Medveščaka, pokrenuo je u suradnji s Medvjedima veliku akciju za pomoć vukovarskoj Udruzi roditelja djece s poteškoćama u razvoju ”Vukovarski leptirići”. Akcija je trebala trajati do 10. ožujka, ali navijači, i svi ljudi velikog srca, potrudili su se da traje svega nepuna 3 dana!
Naime, tijekom akcije svi su mogli na službenim web stranicama Medveščaka www.medvescak.com i na Medveščakovim društvenim mrežama – FacebookuInstagramu (#VUleptirici) i Pinterestu, ”lajkati” crteže djece iz udruge ”Vukovarski leptirići” i na taj način sudjelovati u humanitarnoj akciji. Svakim ”lajkom” na određeni crtež PPD je donirala Udruzi 5 kuna, a želja PPD-a i Medveščaka bila je u tih osam dana prikupiti 10 000 ”lajkova”. No, 10.000 ”lajkova” uspjeli su dostići u svega nepuna 3 dana!
Cilj akcije je bio prikupiti financijska sredstva za kupnju lasera niske frekvencije pomoću kojega se brže i efikasnije prenose impulsi kroz mozak te se na taj način poboljšava komunikacija između mozga i tijela.
Udruga ”Vukovarski leptirići” osnovana je 2011. godine i okuplja 45-ero djece s višestrukim oštećenjem. Djeci s problemima senzomotorike, psihomotorne retardacije, mentalne retardacije, problema s vidom, sluhom, govorom, komunikacijom i hiperaktivnosti Udruga ”Vukovarski leptirići” nastoji omogućiti neophodnu kvalitetnu komunikaciju prema standardima primjerenim današnjem nivou znanstvenih i praktičnih saznanja koja je temelj socijalne integracije.
Prvo plinarsko društvo doniralo je u studenom prošle godine 70.000 kuna Udruzi roditelja djece s poteškoćama u razvoju ”Vukovarski leptirići” za nabavu Neurofeedback uređaja koju su podržali i zagrebački Medvjedi posjetivši Vukovar. Neurofeedback uređaj koristi se kod svih dijagnoza djece s poteškoćama u razvoju, a na području Slavonije postoji samo jedan takav aparat koji stoji na raspolaganju cijelom području istočne Slavonije, a liste čekanja protežu se i na više od pola godine.
PPD i Medveščak zahvaljuju se svima na ”lajkovima”.

Leave a Reply