FOTO: Dragan Bjelogrlić poklonio Bandiću dres iz filma Montevideo, vidimo se

FOTO: Dragan Bjelogrlić poklonio Bandiću dres iz filma Montevideo, vidimo se

Gradonačelnik Milan Bandić u palači Dverce primio je  ekipu filma “Montevideo, vidimo se” na čelu s redateljem Draganom Bjelogrlićem, producentom Dejanom Petrovićem i organizatorom  hrvatske premijere Deanom Aćimovićem.

-Izražavam vam srdačnu i prijateljsku dobrodošlicu i sa svima vama danas dijelim radost i zadovoljstvo zagrebačke premijere Draganova filma: „Monte Video,  vidimo se“. Kažem intimo Draganov film jer Dragan Bjelogrlić bez ikakvih osvajačkih pretenzija i naš je glumac i naš je redatelj, jer je još od Boška Buhe i Boljeg  života osvojio simpatije, ljubav hrvatske publike. Ovo je ujedno prigoda da u ime Grada Zagreba Draganu Bjelogoriću čestitam na blistavim glumačkim, redateljskim i producentskim, tv i filmskim uspjesima. Tema filma nastup jugoslavenske nogometne prezentacije  na prvom svjetskom prvenstvu u Urugvaja. Više nego zanimljiva i aktualna, sportsko-povijesni nego kulturološki  i civilizacijski. Zanimljiva je zbog naše zajedničke memorije i zajedničke povijesti. Ovo je tjedan dodjele Oscara, pa ću ovo prijateljsko druženje završiti Spielbergovim riječima koje je izrekao tijekom prošle dodjele Oscara: „Nijedan film, knjiga ili glazbeni album vjerojatno ne mogu riješiti goruće svjetske probleme, ali to ne znači da ne trebamo odustati.“ Čestitam Draganu i cijeloj filmskoj ekipi na ovom evokativnom i predivnom pokušaju. Filmu želim puno uspjeha, a svima vama ugodan boravak u Zagrebu.- rekao je Milan Bandić

Dragan Bjelogrlić  u ime cijele filmske ekipe, gradonačelniku Milanu Bandiću poklonio je nogometni dres kojeg su glumci nosili u filmu Montevideo i rakiju od višnje koja nosi ime Montevideo.

– Želim prije svega da  se zahvalim gospodinu Bandiću na dobrodošlici, na ovu divnu gestu što nas je primio ovdje, što je pozvao i vas da nam pravite društvo. On je danas rekao kada smo bili u posjeti gimnaziji, da bi trebalo da bude više ovakvih susreta, koji spajaju, a ne razdvajaju. Mi se osjećamo jako lijepo ovdje danas. Meni je posebno drago zbog nekih mladih kolega koji su danas po prvi puta u Zagrebu, da odu sa divnim utiscima iz ovoga grada. Ja sam ovdje dolazio dugi niz godina i uvijek sam se vraćao s lijepim utiscima, mnogo mi je stalo da i oni odu odavde sa lijepim utiscima i da pričaju svojim sugrađanima i svojoj generaciji. Zahvaljujem se svima vama što ste došli i nadam se da ćete večeras uživati u filmu, a ja samo mogu da poželim da bude što više ovakvih obostranih susreta i da ćemo i mi imati priliku da isto jednu ovakvu umjetničku ekipu da dočekamo u Beogradu. – rekao je Dragan Bjelogrlić.

Ekipa filma posjetila je i Srpsku pravoslavnu gimnaziju Katakuzina Katarina Branković,  gdje su se družili sa učenicima, koji su bili jako uzbuđeni kada su vidjeli svoje omiljene glumce, a za njih je organizirana i projekcija filma.

Tekst : Inga ĆUŽIĆ/ZNA/ic

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA/mc

Leave a Reply