FOTO: Završile 15. ŽIVE SLIKE u Muzeju grada Zagreba

FOTO: Završile 15. ŽIVE SLIKE u Muzeju grada Zagreba

Zadnji predfašnički vikend je iza nas, završile su i petnaeste Žive slike u Muzeju grada Zagreba. Čak 75 kostimiranih djelatnika, prijatelja i gostiju Muzeja ove se godine kostimiralo u povijesne likove iz života, kulture i povijesti grada.

Ove godine sudionici Živih slika najavili su izložbe planirane za 2014. godinu: Maksimir – povijest i kvartovski simboliFilmski grad – tvornica snova (izložba o Jadran filmu), Vrijeme giganata: Zagrebačka industrijska baština 1945. – 1990. i izložbu o stotoj godišnjici početka Prvog svjetskog rata.

Posjetitelji su bili upravo oduševljeni novim likovima koji su ih ove godine dočekali. Saznali su mnogo o životu Ljerke Šram, Slavoljuba Penkale, glumice u Kabaret-Klubu Micike Žličar, Barbare Celjske, prve hrvatske avijatičarke Katarine Matanović i još mnogih drugih zanimljivih ličnosti iz povijesti našega grada.

Na kraju posjeta, popričali su s likovima iz kultnog filma Tko pjeva zlo ne misli Anom Šafranek i gospodinom Fulirom, kojeg je utjelovio Adam Končić.

Naravno, bili su ovdje i posjetiteljima dobro znani povijesni likovi kao što su ban Jelačić, kralj Bela IV i kraljica Marija, Ljudevit Gaj, glumica u Kabaret-Klubu Micika Žličar, barunica Anamarija Rauch, te Ivanka Boljkovac u ulozi Milke Trnine, koja je najavila i produženje aktualne izložbe Milka Trnina – svjetska operna diva do 16. ožujka 2014.

– Svake godine u Živim slikama uživa sve više posjetitelja, a ovog nas je vikenda posjetilo oko 3500 ljudi! Raduje nas naša knjiga dojmova, koja je ispunjena sjajnim komentarima i pohvalama kako za brojne uloge, tako i za organizaciju ovogodišnjih Živih slika.- priopćili su iz Muzeja grada Zagreba.

Leave a Reply