Položeni vijenci na grob Krešimira Ćosića

Položeni vijenci na grob Krešimira Ćosića

Predstavnici četiri kluba koja sudjeluju u Kupu Krešimira Ćosića,zajedno sa obitelji preminulog Krešmira Ćosića i gradonačelnikom  Milanom  Bandićem položili su vijence  na grob Krešimira Ćosića.

Krešimir Ćosić rodio se davne 1948. u Zagrebu, odrastao je u Zadru u kojem započinje svoju košarkašku karijeru. Osvojio je gotovo sve što se može osvojiti u amaterskoj košarci, a ostavio je trag i u sveučilišnoj američkoj košarci. Poznat po eleganciji, vrhunskoj tehnici i taktici igre, plijenio je i svojim prijaznim karakterom i dobrotom, te je mnogima nakon njega služio kao sportski i osobni uzor. Uvršten je među 50 osoba koji su najviše pridonijeli Euroligi.  Krešimir Ćosić preminuo je 25.svibnja 1995. godine, nakon kratke bolesti od raka limfoma, u Baltimoreu u SAD, s nepunih 47 godina života.

Hrvatski nacionalni košarkaški kup u spomen na Krešu Ćosića od 1998 godine nosi naziv Kup Krešimira Ćosića.

Sudionici Kupa krešimira Ćosića, poklonili su se još jednom velikanu Hrvatske košarke, „Mozartu s Baldekina“  Draženu Petroviću.

Nakon polaganja vijenaca gradonačelnik Milan Bandić,u  palači Dverce ugostio je predstavnike klubova finalista Zagreba, Zadra, Cibone i Cedevite, Hrvatskog košarkaškog saveza, te Ljerku Ćosić i Biserku Petrović.

– Drago mi je da smo se i ove godine okupili, da je Kup Krešimir Ćosić iz godine u godinu sve jači, a nadam se da će se košarkaška liga uskoro i proširiti. Sportski duh i rivalstvo je uvijek dobrodošlo, bilo bi  dobro da se Kup iduće godine održi u Zadru, a nakon toga i u Šibeniku i Splitu, jer sve su to gradovi iz kojih su izrasli mnogi vrhunski košarkaši. –  rekao je gradonačelnik Bandić.

 Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA/ic

Foto:Mario ĆUŽIČ/ZNA/mc

Leave a Reply