KUP K. ĆOSIĆA: Radost loptanja pod obručima

KUP K. ĆOSIĆA: Radost loptanja pod obručima

Na zagrebačkom velesajmu, u Domu košarke Cedevita najavljen je Kup „Krešimir Ćosić“  koji će se održati 26. i 27. veljače 2014. u dvorani 2 Doma sportova .

Kup Krešimir Ćosić najavili su predsjednik Cedevite  Mladen Veber i direktor kluba Cedevita Krešimir Novosel, tajnik HKS-a Željko Drakšić, trener Cedevite Jasmin Repeša, direktor Zadra Boris Skroće, Cibonin trener Slaven Rimac i  Zagrebov  trener Danijel Jusup.

Prvi se okupljenim novinarima obratio predsjednik Cedevite Mladen Veber, košarkaški klub Cedevita ujedno je i domaćin Kupa Krešimira Ćosića.

– Ispred Košarkaškog kluba Cedevite pozdravljam sve prisutne. Izuzetno mi je drago što smo se danas našli, a drago mi je i da je Cedevita dobila mogućnost organizirati Final four Kupa Krešimira Ćosića, na čemu se zahvaljujem HKS-u. Nadam se da ćemo ispuniti sva očekivanja i da ćemo biti dobar domaćin. Isto tako nadam se i dobroj košarki. Evidentno je da su se na završni turnir plasirala, ja bih rekao, trenutno četiri najbolja kluba u Hrvatskoj, tri iz ABA lige i Zagreb, koji je godinama bio u vrhu, a sada je u A-1 ligi na čelu. Mislim da to sve skupa garantira pravu košarkašku poslasticu i pravi ambijent. Pozvao bih vas sve da turniru date podršku kroz medije, da privučemo što više publike, da se košarkaši prikažu u pravom svjetlu i da pokažemo da je košarka ono što i treba biti, a to je jedna od perjanica hrvatskog sporta.- rekao je predsjednik Cedevite Mladen Veber.

– Savez tom natjecanju daje veliku važnost, kako zbog imena Kreše Ćosića, tako i zbog kompletne priče oko same košarke. Iz tog razloga molim medije da prezentiraju lik i djelo Kreše Ćosića. Neki su to u inozemstvu i više prepoznali pa daju važu važnost Kreši Ćosiću nego mi sami u Hrvatskoj. Krešo je ujedno i stanovnik Kuće slavnih i molimo da to malo više naglašavate ovih dana da i mlađe generacije dobe kompletnu sliku o tome tko je bio Krešo Ćosić. – rekao je glavni tajnik HKS-a Željko Drakšić koji je još jednom zahvalio organizatorima ali i podsjetio na veliko ime Kreše Ćosića.

U prvom polufinalu u srijedu u 17:30h susrest će se Cibona i Zagreb. Cedevita i Zadar igrat će u 20:00h, a finale je na rasporedu dan kasnije u 20:00h. Prije svega u srijedu će u 10:00h biti polaganje vijenca na grob Krešimira Ćosića, a u 11:00h bit će prijem kod gradonačelnika Milana Bandića, koji je suorganizator natjecanja.

Cijene ulaznica za polufinalne utakmice (obje zajedno) bit će 20kn. Ulaznica za finale stajat će 30kn, a za oba dana 40kn. Karte se mogu kupiti preko sustava www.eventim.hr ili tri sata prije prve utakmice na blagajni.

Tekst/Foto: Inga ĆUŽIĆ/ZNA/ic

Leave a Reply