ZAGREBDOX: Ljubavna odiseja film koji nudi puno odgovora

ZAGREBDOX: Ljubavna odiseja film koji nudi puno odgovora

Deseti jubilarni ZagrebDox otvorio je film redateljice Tatjane Božić Ljubavna odiseja.

Ljubavna odiseja je autoričin dugometražni prvijenac u kojem se bavi vlastitim ljubavnim životom. Preko retrospekcije i preispitivanja prošlih neuspješnih veza pokušava spasiti vezu u kojoj se trenutačno nalazi.

Ovogodišnji festival otvaramo sjajnim dokumentarnim ostvarenjem redateljice Tatjane Božić. To nije samo film o ljubavi, to je film o svima nama, ali i film o Europi koja se mijenja. To je film o potrazi  za Svetim gralom koji svi uvijek tražimo i koji možda nikada nećemo pronaći.- rekao je  Nenad Puhovski prije samog prikazivanja filma.

Iznimno mi je drago zbog ovih lijepih riječi upućenih filmu. Film je zapravo tragikomedija,– rekla je redateljica Tatjana Božić.

Film nosi snažnu poruku svima onima koji su u vezi ili će vezu započeti, treba uvijek ostati svoj, jer kada počinješ živjeti život partnera kao svoj, tada se u vezu uvuku nemir, vječita preispitivanja i igra koja se zove vidiš ja sam žrtva koju ti ne poštuješ. Film je priča o mladoj ženi, koja je uspješna u svom poslu sve dok ne u pozna muškarca i zaljubi se u njega i tada jednostavno svoj uspješan život prekida i potpuno se predaje, tom nekom „čovjeku svog života“, samim tim postaje razdražljiva, nepodnošljiva sebi i svojim ljubavima.

Projekciji su nazočili i  protagonisti filma Frank Mueller, Pavel Kraminov, Rogier Kappers, Jacob Nell, Vjeran Pavlinić i  Daria Aslamova.

U  filmu su uz kokice uživali predsjednik Republike Hrvatske Ivo Jospović i potpredsjednica vlade Vesna Pusić.

Film ‘Ljubavna odiseja’ Tatjane Božić  reprizno će se prikazati u četvrtak, 27. veljače u 19 sati u Dvorani 1.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA/ic

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA/mc

 

 

Leave a Reply