KHL MEDVEŠČAK: Mathieu Carle na operaciji kralježnice

KHL MEDVEŠČAK: Mathieu Carle na operaciji kralježnice

Branič Medveščaka Mathieu Carle podvrgnut je danas operaciji kralježnice na specijalnoj bolnici Sv. Katarina

Tijekom studenog prošle godine igrač Mathieu Carle slijedom intenzivnih treninga, utakmica i putovanja po Rusiji, počeo je osjećati intenzivne bolove u kralježnici koji su mu uzrokovali poteškoće kod treniranja i igranja utakmica.

– Igrač je prijavio medicinskom timu poteškoće i bolove u leđima nakon čega smo zajedno sa specijalistima bolnice Sv. Katarina postavili dijagnozu. Na zahtjev igrača da što duže ostane na ledu i sudjeluje u sezoni, igrač je podvrgnut konzervativnom liječenju – intenzivnoj fizikalnoj terapiji i minimalno invazivnim zahvatima. Međutim, kako lokalni zahvati i terapija nisu imali očekivano djelovanje i budući je igrač posljednih dana počeo osjećati intenzivnije bolove, zajedno s liječničkim konzilijem bolnice Sv. Katarina, a s isključivom brigom za njegovo zdravlje, odlučili smo da igrač treba biti odmah operiran kako bi se zdravstveni problem kvalitetno sanirao i kako bi igrač mogao kvalitetno nastaviti svoju sportsku karijeru,- izjavio je voditelj klupskog medicinskog tima doc.dr.sc.Igor Borić.

Operacija je obavljena u ponedjeljak 24. 02., u Specijalnoj bolnici Sv.Katarina pod stručnim vodstvom specijalista kirurgije dr. med. Darka Perovića i specijalist neurokirurgije dr.med. Karla Houre gdje je igrač i zadržan na oporavku. Operacija je protekla uspješno.

– Upoznati smo s poteškoćama koje je igrač imao i naš liječnički tim zajedno sa stručnjacima bolnice Sv. Katarina svakodnevno je pratio zdravstveno stanje igrača u potpunoj suradnji s njim. Na žalost, poteškoće i bolovi koje je igrač počeo osjećati posljednjih dana utjecale su na odluku liječnika i specijalista kako je operacija neizbježna unatoč protivljenju igrača! Naime, igrač nije želio napustiti momčad do kraja sezone osobito pred sam play off, no nama u klubu na prvom mjestu je njegovo zdravlje i želja za njegov uspješan oporavak i nastavak karijere. Carle će po sadašnjim predviđanjima izostati s leda do kraja sezone, a povratak prvim treninzima na suhom očekuje se kroz nekoliko tjedana. Igrač će u dogovoru s liječničkim konzilijem bolnice Sv. Katarina i klupskim medicinskim timom odlučiti gdje će nastaviti rehabilitaciju,- izjavio je Ranko Vučinić, glasnogovornik KHL MEDVEŠČAK Zagreb

KHL MEDVEŠČAK Zagreb moli sve navijače i medije da poštuju potreban mir i odmor nužan za oporavak igrača. Klub zahvaljuje liječničkom timu i osoblju Specijalne bolnice Sv.Katarina na usluzi i brizi za igrača.

Tekst: KHL Medveščak

Foto: Inga ĆUŽIĆ/ZNA/ic

Leave a Reply