SANDRA ŠVALJEK: Ploviti se mora, ali i poslovati se mora

SANDRA ŠVALJEK: Ploviti se mora, ali i poslovati se mora

…Ovaj sajam je potvrda hrvatske kao turističke destinacije. Bez obzira na teško stanje i krizu koja je u zemlju, izlaz iz nje će se naći, jer kako uvijek poslije kiše dođe sunce tako će i ova kriza prestati. – rekla je Sandra Švaljek na otvaranju sajma Nautika, Hotel&Gastgroteh  i Inga.

Na zagrebačkom velesajmu od 19.-23.2014. održavaju se sajmovi NAUTIKA – 23. zagrebački sajam nautike, HOTEL&GASTGROTEH – 6. međunarodni sajam hotelsko-ugostiteljske opreme i cateringa i– 6. međunarodni sajam hrane, pića i inovativne gastronomije.

Na 23. izdanju Nautike koja je najposlovnija nautička priredba u regiji uz domaće izlagače,  očekuju se i svjetski proizvođači brodova, jahti, jedrilica, glisera, čamaca.

Uz sajam Nautike na zagrebačkom velesajmu održava se i sajam HOTEL&GASTGROTEH – 6. međunarodni sajam hotelsko-ugostiteljske opreme i cateringa i INGA – 6. međunarodni sajam hrane, pića i inovativne gastronomije.

Za vrijeme održavanja sajma posjetitelji će moći sudjelovati u humanitarnoj akciji koju priprema Udruga slastičara Hrvatske i Zagrebački velesajam.

Nudi se još  Celebrity sweet show – poznati dekoriraju najdužu roladu za humanitarnu akciju za štićenike Udruge Krugovi, Interaktivne kulinarske radionice, Blogers Corner i Gastro prezentacije i degustacije za posjetitelje

Uz brojne prezentacije i degustacije na štandovima izlagača, na Sajmu će biti organizirano i nekoliko gastro poligona od kojih posebno ističemo i program HRVATSKOG KUHARSKOG SAVEZA u kojem će se predstaviti najpoznatiji hrvatski chefovi u pripremi autohtonih hrvatskih jela.

Eno-gastronomski doživljaj i ove će godine na svom izložbenom prostoru oplemeniti tvrtka MAM-VIN, te kroz:

– projekt KUHAREVO VINO predstaviti najpoznatije hrvatske kuhare i vinare.
– Promocija i degustacija vrhunskog bavarskog piva – Aktienbrauerei Kaufbeuren
– Prezentacija inovativne ambalaže pića  za ugostitelje

Prezentacije i degustacije HRVATSKIH OTOČNIH PROIZVODA: autohtoni tradicionalni prehrambeni proizvodi, zdrava i eko hrana – maslinovo ulje, sirevi, pršut, voće, med, kolači, rakije, vino itd.– koji su rezultat otočne tradicije, rade se u malim serijama i potječu s ograničenih otočnih lokaliteta.

Za vrijeme trajanja sajmova parking južno, zapadno i istočno oko Zagrebačkog velesajma je besplatan. Radno vrijeme za posjetitelje: 19. – 22. 2. 2014. od 10:00 do 19:00 sati, 23. 2. 2014. od 10:00 do 18:00 sati. Cijene ulaznica i kataloga: za jednokratni posjet 30,00 kuna; paket od dvije jednokratne ulaznice 50,00 kuna; jednokratni posjet učenika, studenata i umirovljenika 15,00 kuna; stalni posjet 80,00 kuna; katalog izlagača 15,00 kuna. Za organizirane grupe 25 i više posjetitelja odobravamo popust od 20% na cijene ulaznica.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA/ic

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA/mc

Leave a Reply