ABA LIGA: Cedevita – Crvena zvezda 68:64

ABA LIGA: Cedevita – Crvena zvezda 68:64

U 20. kolu ABA lige Cedevita u Domu sportova igra protiv Crvene zvezde. Riječ je o utakmici između trenutno prve (Zvezda ima score 16-3) i druge momčadi (Cedevita je na omjeru 14-5) na tablici.

Cedevita je trenutno usred dvije nevjerojatne serije. U gostima je momčad Jasmina Repeše dobila šest utakmica za redom, a kod kuće je izgubila četiri u nizu. Važno je pritom spomenuti da su od ta četiri poraza tri bila u situacijama kad je u završnici odlučila jedna lopta i sigurno nema boljeg trenutka od utakmice s liderom prvenstva da se sreća malo osmjehne i Cedeviti.

Prva četvrtina

Zvezda je nešto bolje ušla u prvu četvrtinu i imala je prednost do šeste minute kada Cedevita prelazi u vodstvo i minutu prije kraja prve četvrtine ima prednost od pet poena. Prva četvrtina završava rezultatom 20:18 za Cedevitu.

Druga četvrtina

Cedevita na početku druge četvrtine povećava prednost na pet poena 23:18. Cedevita dolazi do poravnanja rezultata u 12. minuti 25:25. Trener Cedevite Jasmin Repeša zove time out, Cedevita u dva napada nije postigla koš i tako je ponovo gostima dala priliku da poravnaju rezultat. Zvezda prelazi u vodstvo 25:27. Zubčić postiže koš za tri poena i Cedevita ponovo prelazi u vodstvo 30:27. Cedevita aje opet imala pad u igri, imali su posljednji napad, međutim Nolan Smith je pokušao zabiti ulazom pod koš te je promašio. Zvezdini igrači su osvojili loptu te je sa zvukom sirene Jenkins pogodio koš. Zvezda je na odmor otišla s minimalnom prednošću 32:34. 

Treća četvrtina

Cedevita ima prva napad, ali ponovo ne postižu koš. Zvezda ponovo koristi lošu igru Cedevita i odlazi na 4 poena prednosti 34:38. U 24. Minuti utakmice Bilan odlazi na klupu u igru se vraća Nurkić. Cedevita je ponovo došla do poravnanja rezultata 38:38. Zvezda ponovo prelazi u vodstvo  u 27. minuti ima prednost od pet poena 38:43. Zubčić nakon dugo vremena postiže koš 41: 48. Cedevita postiže još jedan koš za tri poena 44:50. Treća četvrtina završava rezultatom 44:50 za Crvenu zvezdu.

Četvrta četvrtina

Zvezda ima osam poena prednosti 46:54.  Cedevita ponovo teško dolazi do koša. Cedevita u 34. minuti smanjuje prednost gostiju na samo koš razlike 54:56. Cedevita dolazi do poravnanja rezultata u 36. minuti 58:58, i iz  slobodnih bacana prelazi u minimalno vodstvo 60:58. Cedevita je propustila šansu da napravi veću razliku jer u nizu svojih napada nije uspjela postići koš, zato Zvezda po ne znam koji puta u utakmice ponovo prelazi u vodstvo 60:63.  Do kraja utakmice ostalo je nešto više od minute i pol. Zubćić postiže koš za vodstvo Cedevite od pola koša 64:63. Zupčić radi prekršaj Zvezda ima slobodna bacanja, a do kraja utakmice ostalo je 37 sekundi. Cedevita ima napad i prelazi u prednost od jednog koša prednosti 66:64. Cedevita je ipak pobijedila u jednoj teškoj utakmici 68:64.

U Cedeviti najviše koševa postigao je Smith 18, a kod Crvene zvezde Blažić i Marjanović 14.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA/ ic

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA/mc

Leave a Reply