FOTO: Festival ljubavi i vina “Hrvatska vinska priča”

FOTO: Festival ljubavi i vina “Hrvatska vinska priča”

Na glavnom gradskom trgu gradonačelnik Milan Bandić, kao pokrovitelj i inicijator, otvorio je novopokrenuti festival ljubavi i vina Hrvatska vinska priča, na kojem sudjeluje 80 vinara iz cijele Hrvatske.

Dvodnevnu Manifestaciju zajednički su organizirali Udruga Vinska cesta grada Zagreba i Grad Zagreb – Gradski ured za poljoprivredu i šumarstvo, a kao partneri su ime se pridružili i Zagrebačka i Krapinsko – zagorska županija, te Udruženje vinarstva koje djeluje pri HGK.

Uz središnji program na Jelačićevom trgu, Festival se odvija na još dvije lokacije – u hotelu Dubrovnik te u Hrvatskoj kući u Preradovićevoj, u kojoj će jake ženske snage vinarstva održati zanimljive radionice.

U Hrvatskoj kući, od 18 sati, organizirali smo vinski maraton za zaljubljene parove, a svi posjetitelji moći će naučiti koja se pravila poštuju pri sljubljivanju vina i hrane, najavio je predsjednik Udruge Vinska cesta Miroslav Polovanec.

Pozdravivši sve okupljene, gradonačelnik Bandić pozvao je sugrađane da posjete Festival i degustiraju vrhunska hrvatska vina.
Po danu pijte bijela vina za smijeh, a navečer crna za grijeh, ali pazite pritom da ne popijete previše. Dozirajte i smijeh i grijeh, u šali je poručio gradonačelnik.

Tekst: zagreb.hr

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA/mc

Leave a Reply