FOTO: Darinko Kosor podijelio umirovljenicima potvrde o završenom tečaju informatike

FOTO: Darinko Kosor podijelio umirovljenicima potvrde o završenom tečaju informatike

Predsjednik Skupštine grada Zagreba Darinko Kosor,  prostorijama Računalne radionice „Svi smo protiv“ uručio je potvrde o uspješno završenom informatičkom osposobljavanju 39 umirovljenika iz računalnih komunikacija.

– Ovo je jedan lijepi događaj, 1600 polaznika, u trećoj životnoj dobi upoznala su se s nekim znanjima koja nisu imala priliku prije. Mogu sa svojom rodbinom, djecom, unucima komunicirati preko skypea i interneta. Ja sam prije dva tjedna imao razgovor s pet polaznika preko skypea, oni su bili ovdje, a ja u Gradskoj skupštini. Hvale vrijedna akcija, ne samo zbog druženja, već i stjecanja novih znanja u trećoj životnoj dobi, a mi ćemo kao Grad Zagreb i kao Skupština Grada podržavati ovakve programe. Gradski Ured za obrazovanje, Gradski ured za socijalnu skrb, jer se radi o umirovljenicima kroz razne programe, a Skupština kroz pokroviteljstva, ona mogu biti i financijska ovisno o kvaliteti samih događanja. – rekao je nakon dodijele potvrda predsjednik Skupštine Grada Zagreba, Darinko Kosor.

Osposobljavanja se provode kroz projekt „Internet i treća dob“. Projekt se provodi u Otvorenoj računalnoj radionici „Svi smo protiv“, uz suorganizaciju Matice umirovljenika Grada Zagreba, Udruge umirovljenika invalida rada, te uz  potporu Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom uz medijsko pokroviteljstvo gradskih medija. Projektom su obuhvaćeni umirovljenici iz cijelog Grada Zagreba, preko svojih Udruga i Matica umirovljenika.

– Javljaju nam se umirovljenici kao grupa koja želi ići u korak s tehnologijom, i omogućili smo im da koriste ove naše prostore. Imamo dosta mladih ljudi koji im mogu prenijeti svoja znanja. Željeli bi uz pomoć Grada otvoriti još ovakve dvije radionice u Sesvetama u naselju Jelkovec i Gajnicama,  pa da umirovljenici ne moraju hodati kroz cijeli grad. Sad se pojavio jedan drugi problem jer sve više umirovljenika zna „surfati“ na internetu i potrebna je jedna kvalitetna stranica Matice umirovljenika kako bi mogli još bolje komunicirati sa svojim članovima. Obično se dogodi to da su umirovljenici informatički otišli naprijed, a Matica još uvijek stagnira i čeka da se taj dio razradi. Mi ćemo im svakako i u tom dijelu pomoći i imamo u planu to ove godine i napraviti.- rekao je predsjednik Otvorene računalne radionice „Svi smo protiv“ Mladen Plazibat.

Tečaj za umirovljenike se nastavlja i dalje, već od ponedjeljka umirovljenici će učiti rad na računalu kroz dvije grupe, početničkoj i naprednoj, svaka sa po 16 polaznika.

Sve informacije o tečajevima i računalnoj radionici možete vidjeti i na njihovoj web stranici www.orr.hr

 

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA/ic

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA/mc

Leave a Reply