MILAN BANDIĆ: Za svađu je dovoljan jedan, a za dogovor dvojica

MILAN BANDIĆ: Za svađu je dovoljan jedan, a za dogovor dvojica

U  prostoru Mjesnog odbora Odranski Obrež,  zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima, održao sastanak sa predstavnicima Vijeća Gradske četvrti Brezovica, Mjesnog odbora Odranski Obrež,  i podružnica Zagrebačkog Holdinga na temu pronalaženja adekvatnog prostora za ambulantu i ljekarnu u Odranskom Obrežu.

Situacija u mjesnom odboru prilično je loša, zbog loše komunikacije između starih i novih članova vijeća i mjesnog odbora, a najveći spor nastao je oko prostora za trgovinu, ambulantu i apoteku.

– Danas sam tu kako bi riješili vaš problem, vaš najveći problem je taj što između vas nema komunikacije, ne znate se dogovoriti i usuglasiti stavove. Ne možete me uvjeriti da bi svi građani htjeli samo trgovinu ili samo apoteku ili ambulantu, kada vam je potrebna  trgovina, ambulanta i apoteka. Nitko se nije sjetio da se od trgovine oduzme 20 m2 i da stanu sve tri ustanove, svi gledate svoje sitne interese. Niste razumni zato lijepo negdje na zid napišite i toga se držite „ZA SVAĐU JE DOVOLJAN JEDAN, A ZA DOGOVOR DVOJICA“. Počnite obavljati svoj posao, jer ja više neću dolaziti na ovakve intervencije. Nemojte me tjerati da vas sve smijenim i raspišem nove izbore.- rekao je gradonačelnik Milan Bnadić.

Na području Mjesnog odbora Odranski Obrež  ima dosta problema, na tom području nije još uvijek izgrađen vrtić koji je prijeko potreban i to samo zato što se dva odbora i Vijeće ne mogu ili ne žele dogovoriti oko lokacije. Neki bi željeli da je to u Brezovici, drugi u Odranskom Obrežju i za to je gradonačelnik rekao neka se nađe gradska zemlja, koja bi odgovarala i jednima i drugima da se može izgraditi vrtić.

Ostaje nada da nakon ove intervencije gradonačelnika Milana Bandića, ovakvih  situacija u  Mjesnim odborima više neće biti,  i da će naučiti probleme rješavati razgovorom na dobrobit građana koji žive na prostorima mjesnih odbora i Vijeća gradske četvrti Brezovica.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA/ic

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA/mc

Leave a Reply