EUROCUP: Cedevita u srijedu dočekuje CAI Zaragozu

EUROCUP: Cedevita u srijedu dočekuje CAI Zaragozu
U petom kolu P skupine Last 32 faze Eurokupa Cedevita će u Domu sportova u srijedu u 20:15h ugostiti CAI Zaragozu (HTV2 live). Zagrepčani su još uvijek u igri za prolazak skupine, no utakmicu nisu igrali još od 01. veljače, kad su u ABA ligi gostima pobijedili Široki pa je trener Jasmin Repeša tu pauzu pokušao iskoristi što je moguće bolje.
 
“Dva dana nakon utakmice sa Širokim imali smo slobodno da se igrači malo odmore od silnih putovanja i utakmica koje smo imali u dosadašnjem tijeku sezone. Nakon toga smo imali dosta specifičnog rada, pokušavali smo se osvježiti i podignuti spremu koja je kopnila zbog velikog broja utakmica i putovanja. Zaista mogu biti zadovoljan s onim što smo napravili. Mislim da ćemo energetski biti bolji nego što smo bili u zadnje vrijeme, a bit ćemo i malo precizniji u taktkičkim izvedbama, defanzivnim i napadačkim”, izjavio je uoči dolaska španjolske momčadi trener Cedevite.
Za razliku od Repešine momčadi, CAI Zaragoza nije imala stanku. Oni su u Kupu Kralja u četvrtfinalu pobijedili Unicaju 79:74, pa su onda u polufinalu uvjerljivo poraženi sa 98:66.
“Izgubiti od Reala je nešto što se podrazumijeva. Real je tu utakmicu odigrao sjajno i ne vjerujem da će se taj poraz odraziti na Zaragozu. Da su tako izgubili od nekog drugog koji je u njihovom razredu možda i bi, no od Reala su oni izgubili i dvadeset dana prije kod kuće u prvenstvu”, istkanuo je Repeša.
Strateg Cedevite o Zaragozinom rosteru ima vrlo visoko mišljenje: “Mislim da oni bukvalno na svim pozicijama igrače na koje mogu prisloniti sustav igre. Imaju puno igrača koji na svojim pozicijama mogu stvarati višak. U odnosu na prvu utakmicu imati će i Stefanssona i Norela. čeka nas jedna teška utakmica, no mi ćemo napraviti sve što treba da bi što bolje odigrali i zadržali priključak za drugi krug.”
U toj utakmici kad je Cedevita u prvom kolu Last 32 faze gostovala u Zaragozi malo tko je očekivao pobjedu gostiju. Zagrepčani su tada bili oslabljeni. Igrali su bez Nolana Smitha, Ante Delaša i Marka Tomasa.
“Tu utakmicu smo odigrali odlično. Mislim da smo dobili time što smo nametnuli naš ritam i ako ga uspijemo opet uspostaviti mislim da nas neće moći pratiti. S obzirom na naše probleme, bila je to teška utakmica. No, skupili smo se i stvarno smo odigrali jednu od najboljih utakmica u sezoni”, rekao je centar Cedevite Miro Bilan.
Bilo bi dobro da tako odigraju i u srijedu jer Cedevita u Domu sportova ima tri poraza u nizu (Lietuvos Rytas, Bešiktaš, Cibona).
“Nadam se da ćemo prekinuti taj niz od tri poraza kod kuće za redom. Nadam se da se ljudi nisu iznevjerili i da će doći u dvoranu da pogledaju jednu stvarno dobru utakmicu”, istaknuo je Bilan, kojem su novinari na to spomenuli i podatak da Cedevita s druge strane u gostima ima šest pobjeda u nizu. “Mislim da je to slučajnost. U Eurokupu smo kod kuće gubili na zadnjem šutu i slučajno se dogodila takva situacija. Nadam se da sada možemo i kod kuće ući u pozitivnu seriju.”

Spomenimo na kraju i da je Cedevitina službena Facebook stranica nedavno prešla brojku od preko 60.000 “lajkova” pa se velikoj potpori momčad nada i na tribinama.

Tekst: KK Cedevita

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA/mc

Leave a Reply