PRIOPĆENJE: Suprug zamjenice gradonačelnika podnio zahtjev za sporazumni raskid radnog odnosa

PRIOPĆENJE: Suprug zamjenice gradonačelnika podnio zahtjev za sporazumni raskid radnog odnosa

Zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba, Sandra Švaljek obavijestila je javnost kako je njen suprug podnio zahtjev za sporazumni raskid radnog odnosa na radno mjesto pomoćnika voditelja ustanove Upravljanje sportskim objektima. Priopćenje zamjenice gradonačelnika Sandre Švaljek prenosimo u cijelosti:

“Povodom interesa javnosti i medija za zapošljavanje mog supruga, mr. sc. Nenad Kukića na radno mjesto pomoćnika voditelja ustanove Upravljanje sportskim objektima, želim Vas obavijestiti da je 10. veljače 2014., moj suprug, Nenad Kukić, podnio zahtjev za sporazumni raskid radnog odnosa.  Ovu odluku donio je iz načelnih razloga jer ne želi da se moja trenutna funkcija ni na koji način dovodi u vezu s njegovim profesionalnim i poslovnim životom.

Mogu shvatiti da je u današnjoj gospodarskoj situaciji i s ovolikim brojem nezaposlenih javnost iznimno osjetljiva na zapošljavanje osoba koje su na bilo koji način vezane uz ljude koji obnašaju javne funkcije, makar se radilo o transparentnom procesu i vrhunskim stručnjacima.

Ponovit ću da je moj suprug zaposlen prema važećim propisima na radno mjesto za koje ne postoji obveza raspisivanja javnog natječaja te da ni na koji način nisam utjecala na njegovo zapošljavanje.  Odluka o zapošljavanju donesena je jer mr. sc. Nenad Kukić raspolaže stručnim znanjima i iskustvom koje u ovom trenutku mogu bitno pridonijeti unaprjeđenju i racionalizaciji poslovanja ustanove Upravljanje sportskim objektima.

S poštovanjem,

dr. sc. Sandra Švaljek,

zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba”

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA/mc

Leave a Reply