Dodig s ljepoticama uz BMW

Dodig s ljepoticama uz BMW

Ivan Dodig je na netom završenom PBZ Zagreb Indoorsu došao do četvrtfiinala u kojem ga je porazio Marin Čilić. Iako je izgubio od svog Međugorca i kuma, Dodig se nije previše žalostio. Cijeli ga je turnir pratila prelijepa, trudna supruga Maja, a do dvorane Doma sportova dolazio je s  BMW-om M5  münchenskih registarskih oznaka.

Atraktivni BMW M5, privlačio je pažnju svih posjetitelja, a uz njega su se sa svojim idolom poželjele fotografirati i hostese turnira.

Prvi službeni BMW M5 je predstavljen na Amsterdamskom motor show-u 1984. godine. Proizveden je u 2241 komada. Pokretao ga je modificirani motor iz M1 modela. Ubrzanje do 100 km/h je trajalo 6,5 sekundi a maksimalna brzina je 245 km/h. Verziju za sjeverno američko tržište pokretao je S38 motor snage 252 ks.

Danas na cestama diljem svijeta vozi već peta generacija M5 . Motor razvija snagu od 6000 do 7000 o/min i dizajniran je na bazi serijskog motora, automobil je udobniji i jednostavniji za vožnju.

Novi M5 je najviše hvaljen zbog performansi i ugodnog korištenja u svakodnevnoj vožnji. Zato ga se najviše uspoređuje sa E39 M5 modelom. Američki časopis “Car and Driver” je tokom testiranja novog M5 uspio zabilježiti ubrzanje do 60 milja na sat, odnosno 96 km/h za 3,7 sekundi.

Tekst/ Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA/mc

Leave a Reply