PBZ ZAGREB INDOORS: U devetom finalu Marin Čilić i Tommy Haas

PBZ ZAGREB INDOORS: U devetom finalu  Marin Čilić i Tommy Haas

Marinu Čiliću ovo je prilika da obrani prošlogodišnji naslov, i četvrti  puta osvoji zagrebački turnir.

Čilić je prvi puta osvojio naslov 2009. godine, te godine  prvi puta nakon 18 godina hrvatski tenisači bili su finalisti nekog ATP turnira, Čilić i Ančić rezultat je bio 6:3. 6:4 za Čilića. Već slijedeće 2010. godine Marin Ćilić brani naslov, protivnik mu je bio Njemac Michael Berrer odigrana su tri seta 6–4, 6–7,6–3. 2013.  godine osvaja po treći puta turnir pobjedom nad  Austrijancem Melzerom sa rezultatom  6:3, 6:1.

Marinu ni ovaj put do finala nije bio pretjerano težak, svakog protivnika lako je svladao, bez obzira što kroz cijeli turnir ima problema sa servisom, sve to ga nije omelo da bez problema pobijedi Lajovića, Dodiga i Phau.  Nakon pobjede nad Phaunom Čilić je izrazio želju da bi više voli igrati protiv Evansa, nego protiv Haasa, no ovaj puta želja mu se nije ostvarila.

Protivnik u finalu bit će mu Nijemac Haas s kojim je dosada igrao tri puta, prednost ima Haas 2-1 u međusobnom omjeru. Haas je pobijedio sa 7:5, 7:5, 1:6, 6:7(3) i 10:8 prije pet sezona u trećem kolu Wimbledona i sa 7:6(7), 6:0 preklani u polufinalu na zemlji Hamburga, dok se jedina pobjeda Marina Čilića dogodila 2012. u polufinalu Münchena, također na zemlji, kada je bilo 6:3 i 6:4.

Drugi finalista je Nijemac Tommy Haas prvi nositelj i prvi puta igra na PBZ Zagreb Indoorsu. Haasov put do finala, nije bio bez problema dva puta u tri meča  gubio je  prve setove, nakon što je u osmini finala u susretu prošao sunarodnjaka Benjamina Beckera s rezultatom 4:6, 6:3 i 6:3. U polufinalu protiv Evansa također je izgubio prvi set,  ali se ponovo vratio meč koji je završio bez većih problema.

Finale između Marina Čilića i Tommya Hassa odigrat će se u 17,00 sati na središnjem terenu Doma sportova.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA/ic

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA/mc

Leave a Reply