PBZ ZAGREB INDOORS: Deveti Indoors je završio, počinju pripreme za jubilarni deseti

PBZ ZAGREB INDOORS: Deveti Indoors je završio, počinju pripreme za jubilarni deseti

Deveti po redu PBZ Zagreb Indoors je završio, na kraju turnira konferenciju za novinare održali su direktor turnira Branimir Horvat, gradonačelnik Milan Bandić i Goran Ivanišević pomoćnik direktora turnira i dali su završnu ocjenu.

Prvi se novinarima obratio gradonačelnik Milan Bandić koji nije krio svoje zadovoljstvo, turnir je ponovo bio na visini, Čilič je po četvrti put pobijedio.

– I nakon Marina Marin! Od devet održanih turnira šest su osvojili hrvatski tenisači, što je velika stvar. Završilo je na najbolji mogući način. Grad Zagreb ni iduće godine neće dovesti ovaj turnir u pitanje, PBZ Zagreb Indoors ide dalje.- rekao je Milan Bandić

Direktor Branimir Horvat može konačno odahnuti, turnir je završio, prije samog početka turnira, bilo je dosta otkazivanja nastupa, na kraju ponovo je Indoors imao dosta jaka imena.

– Jako sam zadovoljan. Puno je posla iza nas. Imali smo nažalost puno otkaza, pa turnir nije bio fenomenalan, kakav bi bio da su svi došli, ali je svejedno bio jako dobar. Drago mi je posebno zbog Marina, kojem je prošla godina bila posebno teška i znao sam da mu je ovaj turnir bio jako važan.- rekao je Branimir Horvat.

Branimir Horvat osvrnuo se i na izgovorenu primjedbu Tommya Haasa nakon meča, da bi sve bilo bolje kada bi bilo tzv. Hawk Eye odnosno oko sokolovo.

-Imamo vrlo dugačku listu stvari koje bismo željeli dodati. I ta tehnologija je na popisu, ali se radi o dosta velikom izdatku. Razgovarali smo s ATP-om, ali stvarno puno stoji. Ove godine smo se, recimo, potrudili da igrači dobiju nešto novo, i držimo se onoga što nam financijske mogućnosti dozvoljavaju. – rekao Branimir Horvat.

– Mi nismo niti New York, ni Australija, mi smo mala zemlja i raspolažemo sa onim što je u našim granicama mogućnosti. Želje su jedno, a mogućnosti nešto sasvim drugo.- prokomentirao je to gradonačelnik Milan Bandić.

Za kraj novinarima se obratio Goran Ivanišević koji je na turniru imao dvostruku ulogu, prva je zamjenik direktora turnira i druga vjerojatno draža uloga trenera Marina Čilića.

– Zahvaljujem gradonačelniku i Gradu zagrebu, PBZ-u i svim našim sponzorima. Moram reći da je meni kao treneru bilo drago kad su igrači počeli otkazivati, ali na kraju smo imali najbolji mogući finale i najbolji završetak turnira. U finalu je igrao Tommy Haas koji je meni najdraži igrač. Zadovoljan sam i kao trener, jer ovaj će rezultat Marinu jako dići samopouzdanje uoči onoga što slijedi.- rekao je Ivanišević.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA/ic

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA/mc

Leave a Reply