PBZ ZAGREB INDOORS: Čilić četvrti put osvojio Indoors

PBZ ZAGREB INDOORS: Čilić četvrti put osvojio Indoors

Marin Ćilić loše je započeo meč, Haas mu je odmah oduzeo servis, početak nije obećavao ovako laganu pobjedu u dva seta za samo 80 minuta 6:3, 6:4.

Haas je odmah  u prvom gemu napravio “break”. Čilić je, međutim, odmah uzvratio, i  osvojio je pet od šest sljedećih gemova. U prvom  setu Čilića  servis nije osobito služio, jer je imao vrlo mali postotak ubačaja prvog početnog udarca, no izvrsno mu je funkcionirao retern, a bio je i vrlo dobar u izmjenama s osnovne crte.

U drugom setu Haas je imao “break” loptu za 4:2 i taj trenutak je, čini se, bio ključan. Čilić se izvukao, sa 2:3 otišao na 5:3, a iako je u devetom gemu propustio meč loptu nije dopustio Nijemcu povratak u igru.

Marin ilić odigrao je najbolji meč ovaj tjedan, obranio je naslov i upisao još jednu pobjedu nad Haasom,njihov međusobni skor sada je 2:2.

– Krenuo sam s breakom,  imao sam osjećaj da ne igram najbolje kada sam ga mogao pritisnuti. Igrao je bolje kada su bili ključni trenuci i zaslužio je dobiti. Čestitam Marinu, odigrao je vrlo dobar meč. Servirao je dobro kada je to bilo potrebno. Ja nisam osjećao da igram najbolji tenis, a Marin je bolje igrao na važne poene. Očito, kod kuće igra odlično.- rekao je Haas.

– Bio je ovo moj najbolji meč ovoga tjedna. – rekao je Čilić.

– Servis na početku meča nije bio najbolji, ali znao sam da se mogu osloniti na njega kada sam ušao u ritam, poslije problema u kojima sam bio u prva dva ili tri gema. Izdvojio bih retern koji je bio vrhunski, taj retern mu je stvarao probleme, na kraju je počeo mijenjati na servisu, smanjio je brzinu, to mi je pokazalo da nije uspio stvoriti neku prednost kada je servirao.- rekao Marin Čilić

-Branio sam 250 bodova, da nisam odigrao dobro pao bih na 50.-60. mjesto, tko zna što bi bilo s izravnim ulascima na glavne turnire u Monte Carlu, Madridu i Rimu. Sada, vjerujem da bih godinu mogao završiti među deset ili petnaest najboljih. – rekao je Marin Čilić.

Marin Čilić ovom pobjedom izjednačio se sa Ivanom Ljubičićem u osvojenim turnirima.

Prije finala singla odigralo se finale parova, u tom meču pobjedu je odnio nizozemsko-rumunjski par kojem je ovo prvi zajednički naslov  Jean-Julien Rojer/Horia Tecau bio je bolji od para  Philippa Marxa /Michala Mertinaka 3:6, 6:4,10.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA/ic

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA/mc

Leave a Reply