PBZ ZAGREB INDOORS: Čilić lakoćom do finala

PBZ ZAGREB INDOORS: Čilić lakoćom do finala

Čilić u dva seta savladao Njemca  Bjorna Phaua 6:3,6:4, i četvrti puta izborio finale PBZ Zagreb Indoorsa.

Četvrto  Čilićevo finale Zagreba, do sada ima tri naslova,  u četvrtom finalu protivnik će mu biti prvi nositelj Nijemac Tommy Haas koji je u tri seta, teže od očekivanog svladao Britanca Daniel Evansa 5:7, 6:4, 6:3. Evansa je upravo Phau izbacio u zadnjem kolu kvalifikacija, da bi potom odustajanjem Čeha Radeka Štepaneka ipak ušao u glavni turnir kao “lucky loser” i stigao do polufinala.

Marin Čilić kroz cijeli turnir ima problem sa servisom, problem nije izostao ni u ovom meču.

– Statistika pokazuje da nije servis funkcionirao posebno dobro , ali ja sam bio danas najopušteniji  što se servisa tiče.  Phau mi nije stvarao nikakve probleme, jedino sam sebi mogao napraviti problem i pobijediti samog sebe.- rekao je Čilić.

Phau danas nije radio preveliki pritisak na Čilića.

– On danas nije imao ništa za izgubiti, došao je iz kvalifikacija do polufinala. Malo jest bio pritisak, pogotovo na početku meča, nisam se nikad susretao s njim i tada mi je čak drugi servis stvarao više problema nego prvi.- rekao je Čilić

Čilić sutra igra svoje četvrto finale protiv prvog nositelja Nijemac Tommy Haas, ali za vrijeme konferencije za medije Čilić nije znao tko će mu biti protivnik jer je meč između Haasa i Evansa bio u tijeku.

– Koliko se sjećam, Haas ima sjajan skor u finalima. Kada sam igrao s njim u Hamburgu, kasnije tog tjedna izgubio je finale od Monaca, a prije toga mislim da je bio na 12-0 u finalima .Više bi volio da sutra u finalu igram protiv Evansa, nego protiv Haasa.- rekao je Marin Čilić, ali mu se želja nije ispunila.

Danas je u obitelji Čilić jako sretan dan, mlađi brat Mile prošao je prvo kolo kvalifikacija Futuresa koji se također igra u Zagrebu.

-Drago mi je zbog Mile, ne igra previše i nije imao previše pobjeda u prošloj sezoni. Nadam se da može nastaviti niz. Na žalost nemam ga prilike često gledati,- rekao je Marin Čilić.

Možda jednog dana braća Čilić zaigraju u paru na PBZ Zagreb Indoorsu.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA/ic

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA/mc

Leave a Reply