PBZ ZAGREB INDOORS: Karlović – Dodig 0:5

PBZ ZAGREB INDOORS: Karlović – Dodig 0:5

Karlović ponovo propustio šansu za ulazak u četvrtfinale, Dodig i peti puta bolji od Diva sa Šalate 6:7,3:6.

Kroz cijeli meč Dodig je nudio dosta prostora Karloviću, čak sedam puta da mu uzme servis, no on to nije iskoristio dok je Dodig u drugom setu iskoristio jednu jedinu priliku za break i tako došao bez većih problema do pete pobjede u međusobnim dvobojima.

– Od svih naših međusobnih mečeva mislim da mi je ovo bio najbolji, imao sam najviše šanse, nekih sedam prilika za break, ali ih nekim nesretnim slučajem nisam iskoristio. Nekada baš neće i neće, imam ja dosta dobrih odigranih mečeva, pobjeda, protiv dobrih igrača. Dodig mi ne leži ima dosadnu igru, ide dosta naprijed, ima odlične voleje, vraća dobro lopte,- dao je svoj osvrt Karlović na meč sa Dodigom.

-Ja imam svoj stil igre, nemam neki dobar bekend, da sam od malena imao neke bolje uvjete tko zna gdje bi sada bio, radim ovo što radim. Hvala Bogu nema jako puno igrača koji mogu raditi ovo što radi Dodig.- rekao je Ivo Karlović.

Planovi Ive Karlovića su slijedeći:

– Idem u  Memphis, onda igram  Delray Beach, pa Indian Wells, Miami, Houston, Minhen, Roland Gaross, Wimblendon, Washington, US Open, Australia, Zagreb i tako u krug.- rekao je Ivo Karlović.

Ivan Dodig nakon još jedne pobjede nad Ivanom Karlovićem prokomentirao je  meč i sutrašnji dvoboj koji ponovo igra protiv domaćeg igrača, kuma, prijatelja Marina Čilića.

– Ne znam, naš svaki meč koji igram je više-manje isti. Sa Karlovićem je jako teško igrati i naravno da on većini igrača ne paše jer on zna svoje prednosti i mana. Izgleda  da meni odgovara igrati sa njim, u tenisu ima dosta slučajeva da vam neki igrači odgovaraju neki ne, meni on odgovara, ja njemu ne. U ovih pet mečeva svaki je imao svojih prilika, neke sam ja bolje iskoristio i evo već peti puta pobijedio. Karlović i ja zajedno treniramo i to znači puno u našim međusobnim mečevima, poznajem njegove lopte, na njegovom servisu stojim dosta daleko od linije, drugačije se postavim nego neki drugi igrači. Karlo je najbolji server na svijetu i teško je vraćati taj servis. Svaki naš meč je gust i u svakom prevagnu sitnice.- rekao je Ivan Dodig.

Četvrtfinale ponovo između dva domaća igrača.

– Mislim da će to biti opet jedan meč gdje će se teško naći dodatni motiv za pobjedom. Teško je to Marin i ja smo dobri prijatelji, veže nas kumstvo, i sutrašnji meč će biti još jedan u nizu mečeva koje sam igrao protiv njega. Tko bude sutra bolji neka pobjedi, nadam se da će sutra biti dobar meč i neka bolji pobjedi.- rekao je Ivan Dodig.

Meč između Dodiga i Čilića odigrat će se sutra na centralnom terenu u 14,30,a za sve pripadnice ljepšeg spola sutra je na turniru Ladies day što znači da žene imaju besplatan ulaz na sve mećeve.

Raspored za petak, 7. veljače:

Središnji teren 12,00

Sela – Phau
Središnji teren 14.30

Dodig – Čilić
Kohlschreiber – Evans
Haas – Kuznjecov
Rojer/Tecau – Demoliner/Raja

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA/ic

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA/mc

Leave a Reply