PBZ ZAGREB INDOORS: Čilić u polufinalu zagrebačkog turnira

PBZ ZAGREB INDOORS: Čilić u polufinalu zagrebačkog turnira

Čiliću je trebalo 90 minuta da pobjedi Ivana Dodiga (7:5, 6:4) za još jedno zagrebačko polufinale.

Prvi se novinarima obratio gubitnik meča Ivan Dodig.

– Mislim da je današnji meč bio zanimljiv,igrali smo dobro. Bilo je to više-manje taktično nadmudrivanje. On je danas izašao kao pobjednik , na moju žalost.  Dalo se primijetiti da danas moj servis nije funkcionirao kako sam htio. Posebno na gemu 2:1 u prvom setu gdje nisam pogodio niti jedan prvi servis. Jedino to sebi mogu zamjeriti i na tome moram raditi. Moram raditi na servisu i nadam se da ću to popraviti. Jako  zanimljiv meč, u kojem je Marin izašao kao pobjednik.- rekao je Dodig nakon meča.

Marin Čilić dao je svoju sliku meča, sa Dodigom.

– Vrtjelo se od sjajnih udaraca do veoma loših odluka. Imao sam u prvom setu break, gdje mi je Ivan kad sam ga breaknuo napravio par ne prisiljenih i obratno. Slična situacije se dogodila i u drugom setu kada sam ja izgubio servis, kada sam iz dobivenog poena izgubio poen. Bilo je dosta čudnih situacija, ali rekao bi da smo obojica igrali dobro. Ivan je igrao veoma agresivno. On će misliti da nije dobro servirao, ali dolazio je naprijed puno tako da nije bilo jednostavno za igrati, nije bilo previše ritma na njegovom servisu. Ja sam odigrao dobro u ključnim trenucima. Kraj prvog i drugog seta i opet mislim da moram biti zadovoljan s tim.- rekao je Marin Čilić.

Marin Čilić sutra u polufinalu igra protiv Nijemaca Björna Phaua.

– On je prošao kroz kvalifikacije pa će se stvoriti slika da će iz kvalifikacija nešto napraviti. Znam ga od posljednjih nekoliko godina. Stvarno može odigrati dobar tenis. Tu je dobio i Južnog. Opasan je igrač, jako brz. Ima dobar bekend i jako neugodan. Moram se oprezno pripremiti i ne prepustiti ništa slučaju. Osjećam da igram dosta dobro i vjerujem u sebe. S druge strane, uz dobru igru bi trebao proći. Goran je igrao sa njim 2000. Goran je igrao s njim 2000. pa će mi dati par savjeta. S nižim igračima je važno da pokušam igrati sa više spina pa da lopta više skače preko glave. Kick će sigurno dobro doći sutra. –rekao je Marin Čilić.

Marin Čilić sutra u 16 sati na središnjem terenu igra protiv Nijemaca Björna Phaua.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA/ic

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA/mc

Leave a Reply