GRADSKA SKUPŠTINA: Aktualni sat obilježila rasprava o zapošljavanju supruga Sandre Švaljek

GRADSKA SKUPŠTINA: Aktualni sat obilježila rasprava o zapošljavanju supruga Sandre Švaljek

IZ GRADSKE SKUPŠTINE

Andrija Mikulić  uputio je pitanje gradonačelniku Milanu Bandiću, kako objašnjava činjenicu da stalno govori o štednji i zabrani zapošljavanja, a na sam badnjak suprug Sandre Švaljek  zaposlen je u Ustanovi za upravljanje sportskim objektima.

-Je li i to bilo ‘na halo’? Jesu li do 1. siječnja 2014. zbrinuti svi kojima je obećano radno mjesto.- pitao je Andrija Mikulić.

Odgovor gradonačelnika stigao je u dugom objašnjenju.

– Kada vi zastupniče Mikulić postanete gradonačelnik onda zapošljavajte na halo, ako nama treba stručnjak onda mi je malo bitno čiji je to muž ili žena. Meni je u tom slučaju bitna samo stručna komponenta te osobe. Stranačka pripadnost ovu je zemlju zavila u crno, a tome je pridonijela i vaša stranka. Vadite pincetom pojedine slučajeve, zamislite da zaposlim nekog Bandića? Morao bih seliti.-rekao je Milan Bandić.

Zastupnik Andrija Mikulić ponovno je postavio pitanje oko novozaposlenih u Holdingu od početka Bandičevog novog mandata.

– U Holdingu radi oko 12.700 ljudi, oko 500 manje, nego prije 7-8 mjeseci, a točne brojke ćete dobiti na stol no sigurno je da će tijekom 2014. biti pet posto manje zaposlenih u Gradskoj upravi i isto toliko manje u Holdingu. To ćemo napraviti ili mene neće biti- rekao je Milan Bandić.

Ivan Ćelić (HDZ) pitao je zašto Zagrebački holding nije izvijestio da je na Badnjak kupio tvrtku Centar koja se bavi računovodstvom, a ima u vlasništvu i omladinski hotel na Silbi, dok se s druge strane prodaje gradski objekt u Savudriji.

Predsjednik uprave Holdinga Slobodan Ljubičić kratko je rekao da će dobiti pisani odgovor, no gradonačelnik Bandić ponudio je opširnije obrazloženje rekavši da on “nije tako samozatajan”. Naveo je da zaposlenici te tvrtke neće ostati u sustavu Holdinga te da su odlučili kupiti tvrtku jer je na koljenima pa je sad najpovoljnije vrijeme za kupnju.

“Zar smo tvrtku trebali prepustiti privatnicima? Pustite Badnjak, to je radni dan. Da je Ljubičić to radio na Božić, smijenio bih ga, možda, ovisno o tome koja je korist za grad”, rekao je Bandić. Ćelić mu je poručio da je to trebalo biti javno objavljeno jer se Bandić inače zalaže za transparentnost.

Na pitanje Tomislava Stojaka (HNS) što će biti s Domom sportova i drugim projektima planiranim za europsku Univerzijadu, Bandić je odgovorio da će se program rekonstrukcije raditi po projektu arhitekta Jagića, što uključuje i podzemnu garažu od 1500 mjesta i poslovni toranj.

Margareta Mađerić (HDZ) spočitnula je Bandiću da u gradskim kulturnim ustanovama odlučuje od zapošljavanja studenata kao “kartodrapaca” do angažiranja umjetničkih prvaka, no gradonačelnik joj je odvratio da ni jedan kulturni projekt niti predstava neće biti dovedeni u pitanje, ali se mora uvesti reda u poslovanje.

DAVOR BERNARDIĆ: Skupština ne smije biti fikus

DARINKO KOSOR: Rasprava o Sveticama doći će na red u ožujku

GRADSKA SKUPŠTINA: 11. sjednica započela je stankom SDP-a

Tekst: HINA/ Inga ĆUŽIĆ/ZNA/ic

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA/mc

Leave a Reply