PBZ ZAGREB INDOORS: Dodig i Melo zaustavljeni već u prvom kolu

PBZ ZAGREB INDOORS: Dodig i Melo zaustavljeni već u prvom kolu

Ivan Dodig i Marcelo Melo, prvi nositelji u konkurenciji parova na PBZ Zagreb Indoorsu i prošlosezonski sudionici ATP World Tour Finalsa u Londonu, neočekivano su ispali već u 1. kolu. Sa 6:3, 6:4 svladali su ih Nijemac Philipp Marx i Slovak Michal Mertinak i time izborili plasman u četvrtfinale.

Ovo je ATP turnir s vrlo jakom konkurencijom. Možeš i osvojiti naslov i ispasti u prvom kolu, svi parovi su dobri”, rekao je Brazilac Melo. “Nadam se da će iduće godine biti bolje.”
Njemačko-slovački dvojac napravio je prvi “break” u ranoj fazi meča, što je bilo dovoljno za prvi set, a u drugoj dionici su odlučujući korak prema pobjedi napravili novim “breakom” za 4:3. Dodig i Melo su imali dvije “break” lopte kod 4:5, no nijedan retern nije vraćen u igru.
– Treba im čestitati jer su bili bolji. Oni su odigrali meč na jako visokom nivou, mi nismo bili onako dobri kao inače,- rekao je Dodig.

Mate Pavić i Marin Draganja su, pak, došli do još jedne vrijedne pobjede i već su u polufinalu. Sa 6:2, 6:4 svladali su Jonathana Erlicha i Lukaša Rosola, pa im sada još samo jedna pobjeda nedostaje da ponove rezultat iz Chennaija iz prvog tjedna 2014. godine, gdje su igrali u finalu. Mate Pavić je u prošle dvije sezone na PBZ Zagreb Indoorsu bio finalist u paru, ali igrajući s Ivanom Dodigom.

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA/mc

Leave a Reply