PBZ ZAGREB INDOORS: Promovirana knjiga “Dalmatinski tenis u samostalnoj Hrvatskoj”

PBZ ZAGREB INDOORS: Promovirana knjiga “Dalmatinski tenis u samostalnoj Hrvatskoj”

Na PBZ Zagreb Indoorsu, održana je promocija knjige „Dalmatinski tenis u samostalnoj Hrvatskoj“. Promociji su prisustvovali urednik knjige prof. dr. sc. Hrvoje Kačer koji je i autor dijela tekstova u knjizi i predsjednik Teniskog saveza Dalmacije Zoran Grbić, Goran Ivanišević i direktor PBZ Zagreb Indoorsa, Branko Horvat.

– Naslovnicu i zadnju stranu tvrdog uveza zauzele fotografije sa dva grandiozna teniska uspjeha koji spadaju i u sam vrh hrvatskih sportskih uspjeha uopće. Na naslovnici je fotografija Gorana Ivaniševića kako ljubi pobjednički pehar na Wimbledonu 2001, a na zadnjoj strani fotografija hrvatske Davis cup reprezentacije i pobjeda u Bratislavi u finalu Davis cupa 2005. – rekao je autor Hrvoje Kačer.

Knjiga je rađena od 2001. godine i pobjede Ivaniševića u Wimbledonu, a finalizirana je u posljednjih godinu dana. Urednik knjige Hrvoje Kačer zahvalio se svima koji su pomogli realizirati ovakav veliki projekt, a jedine, zanemarive troškove su imali za tiskanje knjige te za nekoliko fotografija.

– Cijela knjiga je rađena isključivo volonterski.- rekao je Kačer.

– Jedini grad na „svitu“ koji je imao četiri igrača u prvih deset u tenisu je Split. Nikola Pilić, Željko franulović, Mario Ančić i ja bili smo među prvih deset. Hvala autoru na ovoj knjizi koja me je podsjetila na najvećče uspjehe u mojoj karijeri i najveće uspjehe hrvatskog tenisa. Ova knjiga me podsjeća i na Hrvojevog oca koji je bio u tenisu, na mog trenera Ercegovića i na puno dragih ljudi koji su zaslužni za razvoj tenisa u Dalmaciji i Hrvatskoj. – rekao je Goran Ivanišević.

Predsjednik teniskog saveza Dalmacije Zoran Grbić zahvalio se svima koji su pomogli u realizaciji ove knjige te je naglasio kako ona neće biti posljednja.

– Interesantno je što su po kriteriju svoje prve teniske registracije u Splitu, svoje mjesto u knjizi našli i Marin Ćilić i Ivan Dodig, kao i najbolji junior svijeta Borna Ćorić , koji je nekoliko godina bio član TK Split. Knjiga obuhvaća poseban prostor za svakog igrača i igračicu iz Dalmacije koji su bili u sastavu hrvatske bilo Davis cup bilo Fed cup reprezentacije, kao i čitav niz drugih dijelova, a možda je najoriginalniji i najzanimljiviji dio knjige „NAŠI PRIJATELJI“ u kojoj su svoje mjesto našli ATP turnir, PBZ ZAGREB INDOORS, ali i legendarna dubrovačka DIVLJA LIGA.- na kraju promocije izjavio je predsjednik teniskog saveza Dalmacije Zoran Grbić.

Na samoj promociji Goran Ivanišević je dobio broš u obliku teniskog reketa, sa dijamantnom lopticom na vrhu, rad velikogoričkog zlatara, Viktora Križeka.

Tekst/Foto: mario ĆUŽIĆ/ZNA/mc

 

 

Leave a Reply