PBZ ZAGREB INDOORS : Polovičan uspjeh naših tenisača drugog dana turnira

PBZ ZAGREB INDOORS : Polovičan uspjeh naših tenisača drugog dana turnira

Mlada  nada hrvatskog tenisa Borna Ćorić  izgubio je od Njemca  Michaela Berrera, nakon dva sata i 23 minute sa 4:6, 6:3, 4:6 .

Borni Ćoriću ovo je bio premijerni nastup u glavnom dijelu PBZ Zagreb Indoorsa.

– Igrao sam stvarno dobro. Mislim da je presudilo njegovo iskustvo. Dao sam sve od sebe, nadam se da sam nešto naučio iz ovoga i da ću drugi put u ovakvoj situaciji biti pametniji,- rekao je Ćorić.

Borna Coric_Zagrebindoors_0402014Njihov prošlogodišnji dvoboj u kvalifikacijama završen je glatkom pobjedom njemačkog tenisača 6:2, 6:2, no ovaj meč je bio sasvim drugačiji. U prvom setu presudno je bilo to što je Ćorić kod 4:5 izgubio gem u kojem je vodio 40-0, potom je odlično odigrao drugu dionicu, no onda je Berrer već u prvom gemu trećeg seta napravio “break”. Prednost je zadržao do kraja, iako je Ćorić imao obećavajućih 0-30 i otvoreni smeš kod 3:4 te 15-40 kod 4:5, kad nijedan od dva reterna na drugi servis nije vratio u igru.

Drugi hrvatski tenisač Ivo Karlović bio je uspješniji i plasirao se  u tri seta eliminirao Daniela Brandsa 6:7 (4), 7:5, 7:6 (3). Karlović je postigao u meču 44 as servisa.

Karlovićev slijedeći protivnik biti će Ivana Dodiga, kojega još nije uspio poraziti, a ove godine već su igrali zajedno u prvom kolu Australian Opena, kada je Dodig ponovo bio uspješniji od Diva sa Šalate.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA/ic

Foto: Mario ĆUŽIĆ

Leave a Reply