PBZ ZAGREB INDOORS: Čilić rutinski protiv Delića

PBZ ZAGREB INDOORS: Čilić rutinski protiv Delića

Marin Čilić bez ijednog izgubljenog  gema na servisu pobijedio je u dva seta Matu Delića sa rezultatom  6:4, 6:4. Čilić je bez većih problema odradio meč, tek u drugom setu kod meč lopte prvi puta je dao Deliću šansu da mu oduzme servis, ali Čilić na 15:40 zabija četiri asa i završava meč.

Nakon meča na konferenciji za novinare Mate Delić se prvi obratio novinarima i prokomentirao je svoj nastup na turniru. S obzirom da je Delić došao tek jučer navečer u Zagreb i da nije imao prilike isprobati teren, njegova igra bila je solidna. Mate Delić nalazi se na 370. mjestu ATP ljestvice.

-Prvo bi se zahvalio direktoru turnira što me pozvao, ovo je za mene veliko iskustvo. Prvi puta sam igrao sa ovako velikim igračem, i razmisljao sam kako ću ja reagirati na njegove loptice i on na moje. U meč sam ušao malo nesigurno i onda sam se opustio i odigrao meč.  Do sada nikada nisam igrao protiv nekoga tko ima ovakav servis.  Sada me čeka jedan Challenger i onda ću vidjeti što dalje.- rekao je Mate Delić.

Marin Čilić nakon meča bio je dobro raspoložen. Pressica je započela sa pitanjem o as servisima.

-Zadnji put sam četiri puta za redom pogodio as servis na treningu i danas prvi puta u igri. Mate je pokazao da je veoma solidan, ima puno oružja u igri. Samo što je danas dosta nervozno ušao u meč i ja sam to iskoristio. Na tvrdim podlogama će ga biti teško pobijediti. Servis mi je danas bio fenomenalan, u jednom trenutku sam zabio jedanaest prvih servisa zaredom i to mi je omogućilo da igram lagodnije.- rekao je Marin Čilić.

Čilića u 2. kolu čeka ili Dušan Lajović ili Peđa Krstin, oba igrača dolaze iz Srbije, Krstin je u kvalifikacija sa turnira izbacio  Cipranina Marcosa Baghdatisa.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA/ic

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA/mc

Leave a Reply