PBZ ZAGREB INDOORS: Pavić poražen i ljut napustio teren

PBZ ZAGREB INDOORS: Pavić poražen i ljut napustio teren

U posljednjem kolu kvalifikacija dvadesetogodišnji Spličanin Mate Pavić poražen je u tri seta od Rusa Andrey Kuznetsova 7:6; 3:6; 6:7. Nakon meča je bio jako ljutit na hrvatsku sutkinju, koja je po njegovim riječima krivac zašto nije pobjedio Kuznetsova.

– Meč je bio dobar, igrao sam dobar tenis, ali fali mi singl mečeva. Ja sam dobar u parovima i tamo postižem dobre rezultate, mada je meni želja da igram više pojedinačne mečeve. O suđenju mogu reći samo to da je sramotno da domaći sudac tako sudi, na domaćem terenu i to domaćem igraču, mi dvoje imamo sukob od prije i zato mi je želje da mi ta sutkinja više nikada ne sudi. Nisam se trebao svađati sa njom jer me to izbacilo iz ritma i želim reći da sam razočaran što nisam dobio pozivnicu, mada dobro igram i to sam pokazao ovim odigranim mečevima.- rekao je Pavić na konferenciji za medije nakon meča.

Sutkinja je nekoliko puta dosudila aut lopte koje linijski suci nisu dosudili i tako je u trećem setu dva puta izbacila Pavića iz takta. Kap koja je prelila čašu dogodio se u trinaestoj igri trećeg seta, Pavić je burno reagirao na još jednu procjenu sutkinje protiv njega i povratka u meč više nije bilo.

Pavić je imao veliku priliku uzvratiti Kuznetsovu za porazu Umagu kad ga je Rus zaustavio na putu prema četvrtfinalu, ali pri rezultatu 3:1 u trećem setu, Kuznetsov se vraća u igru, osvaja tri igre za redom i Pavić više nije mogao oduzeti servis protivniku.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA/ic

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA/mc

 

Leave a Reply