Mi djecu ne učimo da moraju biti odlikaši, mi ih učimo kako da postanu odlični ljudi

Mi djecu ne učimo da moraju biti odlikaši, mi ih učimo kako da postanu odlični ljudi

…Rekla je ravnateljica osnovne škole Fran Galović u Dugavama Blaženka Jurić Mrša, na primanju kod gradonačelnika Milana Bandića, u povodu iznimnih rezultata učenika na natjecanjima na županijskoj i državnoj razini u prošloj školskoj godini.

U  znak zahvale za uloženi trud i dobru organizaciju, gradonačelnik Milan Bandić primio je 15 najboljih ravnatelja zagrebačkih osnovnih škola , najbolje osnovne škole su  Izidor Kršnjavi,  M. Držića,  Mladost, D. Domjanić,  F. Galović, Malešnica,  I. Cankar, V. Nazor, A. Šenoa,  I. Filipović, V. Novak,  J. Račić,  T. Brezovački  i S. S. Kranjčević.

– Čestitam od srca, vama, vašim učenicima, učiteljima i mentorima. Treba poticati nadarene da se razvijaju prema vlastitim sposobnostima, pa će ulaganje u našu djecu biti i više nego unosno,- rekao je Milan Bandić.

Uvažavajući trud i predan rad svih zaposlenika koji su pridonijeli odličnom uspjehu učenika na natjecanjima, gradonačelnik Bandić odlučio je najbolje škole nagraditi prijenosnim računalom i TV prijemnikom, cijela investicija grad je koštala  66.700,00 kuna. Svaki ravnatelj je predstavio svoju školu i pohvalio se izvrsnim radom, tako je ravnateljica osnovne škole Izidora Kršnjavoga  Lidija Sosa Šimenc imala posebnu molbu za gradonačelnika.

– Naša škola dugo godina postiže izvrsne rezultate u natjecanjima, isto tako imamo najbolji školski zbor i jako smo vam zahvali na ovakvoj donaciji, ali  ja imam još jednu molbu, moja škola dugi niz godina provodi školu za bolesnu djecu u Klajčevoj bolnici i zato vas molim da li bi nam mogli darovati još pet tableta za bolju komunikaciju sa matičnim školama malih bolesnika.- zamolila je Lidija Sosa Šimenc, ravnateljica osnovne škole Izidora Kršnjavog.

Među 15 najboljih škola našla se i škola Ivana Filipović koja je u Zgarebu jedna od osam škola koja je proslavila stoti rođendan i jedna je od manjih škola na području grada, ali to ne umanjuje dobar uspjeh na školskim natjecanjima.

– Mi smo jako ponosni na našu školu i na rezultate koji postižu naši učenici, naša škola je jedna od rijetkih 100 godišnjih škola na području grada Zagreba i ova poklon koji smo dobili biti će nam još veći poticaj za još bolji rad.-rekla je Ružica Kramer, ravnateljica  osnovne škole Ivan Filipović.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA/ic Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA/mc

Leave a Reply