PBZ ZAGREB INDOORS: Pavić korak do glavnog turnira, Dodig i Melo održali konferenciju za medije

PBZ ZAGREB INDOORS: Pavić korak do glavnog turnira, Dodig i Melo održali konferenciju za medije

Mate Pavić u drugom kolu kvalifikacija pobijedio sedmog nositelja Talijana Flavija Cipollu rezultatom 2:6, 7:5, 6:4. Još samo jedan korak dijeli Pavića od glavnog turnira. U ponedjeljak u posljednjem kolu kvalifikacija igra protiv Rusa Andreja Kuznjecova, koji je ujedno drugi nositelj kvalifikacija. Meč protiv Kuznjecova je predviđen za 14,30 sati.

Paviću, 410.  na ATP listi trebalo je 2,36 sata kako bi pobijedio Talijana. Bio je to meč prepun preokreta, a oba igrača su tražila pomoć fizioterapeuta u trećem setu. U trećem setu Pavić je dva puta gubio svoj servis, ali je smogao snage pobijediti Flavija Cipollu, 182. rankiranog igrača svijeta na ATP listi. Iako je skoro za 230 mjesta lošiji od Talijana, to se na terenu nije vidjelo, već je Pavić mogao puno ranije završiti, ali je također mogao i izgubiti susret jer je previše griješio, međutim u nedjelju je fortuna bila na njegovoj strani.

– Cipolla mi igrački ne odgovara, mučio sam se set i pol. On je tada možda malo i pao u igri, ja sam odigrao nekoliko dobrih gemova i okrenuo meč,- izjavio je Pavić za službenu stranicu PBZ Zagreb Indoors.

Dok je Pavić igrao na glavnom terenu, Marcello Melo i njegov teniski partner Ivan Dodig odgovarali su na pitanja novinara.

Ivana posljednjih nekoliko dana muče leđa te nije mogao normalno trenirati, ali je izjavio kako ima vremena za spremanje jer nastupa tek u drugom kolu. U prvom kolu Ivan Dodig je slobodan.

– Imao sam problema s leđima pa nisam mogao najbolje iskoristiti ove dane za pripremu, no sreća je što ću biti slobodan u 1. kolu. Danas sam trenirao punom snagom i nadam se da ću biti maksimalno spreman za mečeve,- rekao je Dodig.

Melo voli igrati turnire na kojima Ivan igra, te se nada kako će i ove godine igrati ATP World Tour Finals.

Melo je komentirao utakmicu između Brazila i Hrvatske koja će se odigrati na otvaranju Svjetskog prvenstva u Sao Paulu.

– Dodig mi je javio da igramo protiv Hrvatske, a ja sam mu rekao da nemaju šanse,- rekao je Melo. Na te riječi Dodig je rekao smijući se: – Bit će zanimljivo, sigurno ćemo se opet okladiti.

Ponedjeljak na PBZ Zagreb Indoorsu bit će zanimljiv, jer će osim Mate Pavića na teren i Marin Čilić koji će igrati od 17,00 sati meč prvog kola protiv mladog hrvatskog tenisača Mate Delića koji je dobio pozivnicu za turnir.

 

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA/ic

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA/mc

Leave a Reply